Jong geleerd is oud gedaan

Wie als kind gewend is om goed te eten en regelmatig te bewegen, zal dat ook op latere leeftijd makkelijker doen. De effecten zijn als een sneeuwbal; een gezonde leefstijl bevordert niet alleen de lichamelijke conditie en motoriek, het zorgt tevens voor een groter gevoel van eigenwaarde en betere cognitieve prestaties. Sport leert je daarnaast om respectvol met anderen om te gaan. Omgedraaid staat een ongezonde leefstijl van jonge kinderen in verband met een lager sociaal-emotioneel welbevinden of met gezondheidsklachten op latere leeftijd. Kortom, jong geleerd is oud gedaan!

Kinderen kunnen al heel veel zelf doen om gezond te blijven. Lees hier meer over een gezonde leefstijl. Ecsplore helpt je graag nog een handje verder. We bieden een breed scala aan mogelijkheden die een gezonde, actieve leefstijl bevorderen. Van universele sport-, beweeg- en voedingsprogramma's - tijdens én buiten schooltijd - tot allerlei gerichte activiteiten, bijvoorbeeld bij jou in de buurt. En dat is nog niet alles, samen met de scholen laten we jongeren ook graag kennismaken met kunst en cultuur. Een kijkje achter de schermen in de schouwburg, een expositie bezoeken, een toneelstuk maken: hoe leuk is dat?

Alle activiteiten die Ecsplore aanbiedt voor kinderen en jongeren passen bij de landelijke JOGG-aanpak, Gezonde jeugd gezonde toekomst. Deelname is meestal gratis of tegen een kleine bijdrage. Heb je een laag inkomen? Er zijn verschillende regelingen beschikbaar zodat je kind toch kan deelnemen aan onze activiteiten. Dit zijn de vergoedingsregelingen voor degenen die niet zoveel hebben te besteden. Deze regelingen vergoeden bijvoorbeeld ook een lidmaatschap bij een sporvereniging. Benieuwd uit welke sportverenigingen je allemaal kunt kiezen? Kijk hier voor een overzicht van sporttakken- en verenigingen in de gemeente Sittard-Geleen en Beekdaelen. 

Kijk echter eerst en vooral eens in ons aanbod hieronder en kom in actie!

 • maandag 14 november 2022
  Nationaal Schoolontbijt 2022

  In de week van 7 tot en met 11 november was weer het jaarlijkse Nationaal Schoolontbijt. Kinderen in heel Nederland gingen samen met hun meesters en juffen gezond en gezellig in de klas ontbijten. In de Westelijke Mijnstreek deden maar liefst 50 basisscholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen mee. Dit zijn 4.610 kinderen die deze week een gezond ontbijt hebben genuttigd. Ecsplore zet zich in voor een gezonde jeugd in de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beekdaelen en ondersteunt dit initiatief.

  lees meer
 • vrijdag 4 november 2022
  Pietengym 2022

  Op woensdag 16, 23 en 30 november is het weer zover: de jaarlijkse Pietengym staat op het programma.

  lees meer