Jong geleerd is oud gedaan

Wie als kind gewend is om goed te eten en regelmatig te bewegen, zal dat ook op latere leeftijd makkelijker doen. De effecten zijn als een sneeuwbal; een gezonde leefstijl bevordert niet alleen de lichamelijke conditie en motoriek, het zorgt voor een groter gevoel van eigenwaarde en betere cognitieve prestaties. Sport leert je daarnaast om respectvol met anderen om te gaan. Omgedraaid staat een ongezonde leefstijl van jonge kinderen in verband met een lager sociaal-emotioneel welbevinden of met gezondheidsklachten op latere leeftijd. Kortom: jong geleerd is oud gedaan!

Kinderen kunnen al heel veel zelf doen om gezond te blijven. Lees hier meer over een gezonde leefstijl. Ecsplore helpt je graag nog een handje verder. We bieden een breed scala aan mogelijkheden die een gezonde, actieve leefstijl bevorderen. Van universele sport-, beweeg- en voedingsprogramma's - tijdens én buiten schooltijd - tot allerlei gerichte activiteiten. Allemaal bij jou in de buurt. En dat is nog niet alles. Samen met de scholen laten we jongeren graag kennismaken met kunst en cultuur. Een kijkje achter de schermen in de schouwburg, een expositie bezoeken, een toneelstuk maken: hoe leuk is dat?

Alle activiteiten die Ecsplore aanbiedt voor kinderen en jongeren passen bij de landelijke JOGG-aanpak, Gezonde jeugd gezonde toekomst. Deelname is meestal gratis of tegen een kleine bijdrage. Heb je een laag inkomen? Er zijn verschillende regelingen beschikbaar zodat je kind toch kan deelnemen aan onze activiteiten. Dit zijn de vergoedingsregelingen voor degenen die niet zoveel hebben te besteden. Deze regelingen vergoeden bijvoorbeeld ook een lidmaatschap bij een sportvereniging. Benieuwd uit welke sportverenigingen je allemaal kunt kiezen? Kijk hier voor een overzicht van sporttakken- en verenigingen.

Kijk vooral eens in ons aanbod hieronder en kom in actie!

 • maandag 13 mei 2024
  Beweegcongres Westelijke Mijnstreek

  Op woensdag 18 september 2024 organiseren we de tweede editie van het Beweegcongres Westelijke Mijnstreek.

  lees meer
 • zondag 12 mei 2024
  Week voor de Gezonde Jeugd!

  Iedere dag komen we een stapje dichterbij een gezonde samenleving. Samen zorgen we ervoor dat kinderen gezond kunnen opgroeien. In 2024 zal de Week voor de Gezonde Jeugd plaatsvinden van 10 tot en met 15 juni.

  lees meer