Groei SuperFIT in gemeente Maastricht
dinsdag 3 mei 2022

Groei SuperFIT in gemeente Maastricht

Na een succesvolle implementatie op verschillende locaties in Maastricht zijn er afgelopen maand weer zes locaties begonnen met de implementatie van SuperFIT.

De nieuwe locaties, Amby, Montessori, Plons, Scharn, Sterre en ZIEZO, hebben de start van de implementatie van SuperFIT gehad. De co-creatie sessies hebben plaatsgevonden en de teamplannen zijn opgesteld. 

Op 28 maart heeft de co-creatie sessie plaatsgevonden van de locaties Sterre, Scharn en ZIEZO. De sessie vond plaats op de locatie van ZIEZO. De pedagogisch medewerkers werden feestelijk ontvangen met water met vers fruit en een gezonde snack. Het was een druk bezochte avond met maar liefst 29 pedagogisch medewerkers aanwezig. We willen iedere pedagogisch medewerker bedanken voor de aanwezigheid en actieve houding gedurende de sessie. We hebben een pedagogisch medewerker en de locatiemanager gevraagd naar hun ervaringen met betrekking tot de co-creatie sessie:

De pedagogisch medewerker gaf aan dat de sessie heeft bijgedragen aan het vergroten van de bewustwording met betrekking tot voeding en beweging. De desbetreffende locatie hield zich al bezig met een gezonde leefstijl maar de pedagogisch medewerker gaf aan dat een gezonde leefstijl standaard moet worden zodat ze de kinderen nog meer kunnen laten bewegen en het leuk willen maken om groente en fruit te eten. 

Binnen de co-creatie sessie mogen de locaties zelf hun eigen teamplannen opstellen, hierin schrijven ze wat ze graag willen bereiken op het gebied van voeding en beweging. De locatiemanager vond de sessie zinvol voor het maken van de teamplannen en benoemde dat er  mooie doelen uit naar voren zijn gekomen. Als gevolg van de sessie worden de pedagogisch medewerkers bewuster van een gezonde leefstijl en komen ze in actie aldus de locatiemanager. 

We kijken uit naar de komende workshops en coaching sessies en hopen samen SuperFIT te worden!