Extra aandacht

Hoe leuk sporten en bewegen ook is, actief deelnemen aan de samenleving is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Sommige mensen hebben wat meer aandacht, ondersteuning en begeleiding nodig. Bijvoorbeeld kwetsbare ouderen, mensen met een gezondheidsachterstand of beperking en jongeren met een gedragsproblematiek.

Ook voor deze groepen zet Ecsplore zich met hart en ziel in. Sporten draagt immers bij aan een onafhankelijker leven, is goed voor de sociale contacten en bevordert het functioneren in het dagelijkse leven.

Middels een integrale aanpak en passend aanbod proberen we iedereen structureel in beweging te brengen. Zo organiseren we geregeld sportactiviteiten met extra aandacht voor de kwetsbaren, hebben we een regioconsulent Iedereen Kan Sporten (IKS) aangesteld en kunnen we een sportpedagoog inzetten. Speciaal voor senioren is er daarnaast een beweegmakelaar. Wat deze specialisten precies doen en voor jou kunnen betekenen, lees je in het aanbod hieronder.

Al met al staan we voor een inclusieve en kansrijke samenleving waaraan iedereen op eigen wijze kan meedoen.

 • woensdag 10 juli 2024
  Bewegen, ontmoeten en cultuur voor mensen met (beginnende) dementie

  Vanaf deze zomer organiseren wij samen met collega's van Knooppunt Informele Zorg 10 activiteiten die geheel in het teken staan om mensen met (beginnende) dementie en mantelzorgers samen te brengen in de gemeente Sittard-Geleen.

  lees meer
 • dinsdag 6 februari 2024
  Nieuwe datum feestelijke opening Alzheimer Café Sittard-Geleen

  De eerder geplande opening kon helaas niet doorgaan i.v.m. de weersomstandigheden, maar op dinsdag 20 februari opent wethouder Ivo Tillie van de gemeente Sittard-Geleen het Alzheimer café op de Oda Singel alsnog officieel en feestelijk.

   

  lees meer