Iedereen Kan Sporten

Iedereen moet de mogelijkheid hebben om te sporten, ook als je een beperking hebt of gewoon wat extra ondersteuning kunt gebruiken. Een aantal jaar geleden hebben we met het project Iedereen Kan Sporten geïnvesteerd in sportorientatie voor kinderen in het speciaal onderwijs. Deze leerlingen hebben andersoortige behoeften en dit vraagt een andere aandacht van sportaanbieders.

Na afloop van het project IKS is een aantal activiteiten verankerd in het totaalprogramma. We streven naar zoveel mogelijk integratie met het reguliere aanbod van Ecsplore, bijvoorbeeld bij Vakantie in Actie, de Nationale Sportweek en Smart and Fit.

Specifiek voor het speciaal onderwijs organiseren we sportorientatie. Met kennismakingslessen onder schooltijd willen we de leerlingen op het speciaal onderwijs in contact brengen met sportverenigingen die hun aanbod hebben aangepast voor deze groep kinderen.

Tevens voeren we het project Buurt in Actie uit op SBO de Blinker en SBO het Mozaiek. Kijk hier voor meer informatie over Buurt in Actie.

Contactpersoon