Samen staan we sterk

Of het nu voor, tijdens of na schooltijd is: investeren in bewegen is investeren in de ontwikkeling van kinderen. Ook voeding en gedrag spelen daarin een belangrijke rol, laten we dat vooral niet vergeten. Omdat we samen sterker staan, betrekken we de omgeving van de kinderen actief bij de uitvoering van onze programma's.

Scholen en kinderopvang zijn voor ons essentiele samenwerkingspartners. Samen willen we jongeren enthousiast maken voor sport, kunst en cultuur. Universele programma's als Smart and Fit en SuperFIT zijn inmiddels een groot succes. Daarnaast geven we gevraagd en ongevraagd advies aan scholen, leerkrachten en andere professionals en bieden als daar behoefte aan is ondersteuning op maat. We willen niet onvermeld laten dat we in de gemeenten Sittard-Geleen en Stein verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de JOGG-aanpak, Jongeren op Gezond Gewicht.

Ons aanbod is breed, van multidisciplinaire programma's tot de inzet van een vakleerkracht. Dat en veel meer om ons gezamenlijke doel te realiseren: het bevorderen van de gezondheid van kinderen, verbeteren van de motoriek en tegengaan van overgewicht.

 • vrijdag 9 februari 2024
  Zelfvertrouwen tijdens de gymles

  Wanneer kinderen horen dat het tijd is voor de gymles, zal menig kind met plezier en energie de gymtas pakken en vertrekken richting gymzaal. Maar er is ook een groep kinderen die tegen de gymles opziet. In deze blog vertelt Eline Simons, vakleerkracht bewegingsonderwijs bij Ecsplore, over hoe zij ervoor zorgt dat het zelfvertrouwen tijdens de gymles op school kan groeien.

  lees meer
 • vrijdag 9 februari 2024
  Voor je het weet zijn ze groot!

  Vorige week gaf BRUIS Theater een interactief optreden over gezond opgroeien aan ouders/verzorgers van kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar in de gemeente Beekdaelen, Sittard-Geleen en Stein.

  lees meer