Samen staan we sterk

Of het nu voor, tijdens of na schooltijd is: investeren in bewegen is investeren in de ontwikkeling van kinderen. Ook voeding en gedrag spelen daarin een belangrijke rol, laten we dat vooral niet vergeten. Omdat we samen sterker staan, betrekken we de omgeving van de kinderen actief bij de uitvoering van onze programma's.

Scholen en kinderopvang zijn voor ons essentiele samenwerkingspartners. Samen willen we jongeren enthousiast maken voor sport, kunst en cultuur. Universele programma's als Smart and Fit en SuperFIT zijn inmiddels een groot succes. Daarnaast geven we gevraagd en ongevraagd advies aan scholen, leerkrachten en andere professionals en bieden als daar behoefte aan is ondersteuning op maat. We willen niet onvermeld laten dat we in de gemeenten Sittard-Geleen en Stein verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de JOGG-aanpak, Jongeren op Gezond Gewicht.

Ons aanbod is breed, van multidisciplinaire programma's tot de inzet van een vakleerkracht. Dat en veel meer om ons gezamenlijke doel te realiseren: het bevorderen van de gezondheid van kinderen, verbeteren van de motoriek en tegengaan van overgewicht.

 • maandag 14 november 2022
  Nationaal Schoolontbijt 2022

  In de week van 7 tot en met 11 november was weer het jaarlijkse Nationaal Schoolontbijt. Kinderen in heel Nederland gingen samen met hun meesters en juffen gezond en gezellig in de klas ontbijten. In de Westelijke Mijnstreek deden maar liefst 50 basisscholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen mee. Dit zijn 4.610 kinderen die deze week een gezond ontbijt hebben genuttigd. Ecsplore zet zich in voor een gezonde jeugd in de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beekdaelen en ondersteunt dit initiatief.

  lees meer
 • woensdag 26 oktober 2022
  SuperFIT ouderavond KDV en PO de Triviant

  Op 13 oktober heeft Team SuperFIT een interessante ouderavond georganiseerd bij KDV en PO de Triviant in Stein. Verschillende gastsprekers, waaronder een kinder-slaapcoach en kindervoedingscoach, hebben waardevolle informatie gedeeld met de ouders. Het was een geslaagde avond met een mooie opkomst! De avond werd georganiseerd middels een subsidie van de Rabobank.

  lees meer