SuperFIT ouderactiviteiten
maandag 20 maart 2023

SuperFIT ouderactiviteiten

Vanaf het begin van het schooljaar tot aan de carnavalsvakantie hebben drie tweedejaars stagiaires Sportkunde stage gelopen op verschillende opvanglocaties in Sittard-Geleen en Stein. Één van hun opdrachten was het organiseren van een activiteit voor peuters en ouders samen. 

Door de stagiaires hebben de PM’ers veel geleerd over verschillende beweeg- en voedingsactiviteiten en de peuters vonden het maar al te leuk. De stagiaires hebben meer geleerd over de aanpak van SuperFIT en een gezonde leefstijl voor peuters. Als afsluiting van hun stageperiode hebben ze op elke locatie een ouder-kind activiteit georganiseerd om de ouderbetrokkenheid te vergroten. De studenten zijn creatief aan de slag gegaan. Zo hebben ze eigen spellen geknutseld en recepten bedacht samen met de kinderen. Het eindresultaat waren leuke parcourtjes met allerlei kleine opdrachtjes waarin de peuters konden laten zien wat ze allemaal hebben geleerd in de beweeglessen van de stagiaires. Ook werd er tijdens het parcours aandacht besteed aan wat educatieve elementen, zoals het leren van vormen en kleuren. 

   

Een andere stagiaire had een gezonde lunch georganiseerd voor de peuters en ouders, waarbij de peuters mochten helpen bij het klaarmaken. De lunch bestond onder andere uit spiesjes van verschillende soorten groente en fruit en volkoren wraps. Door het helpen bij de bereiding van de lunch leerden de kinderen over gezonde voeding. Ook stimuleerde het de smaakontwikkeling door het aanbieden van verschillende soorten groente en fruit. 

  

Daarnaast was er tijd om het gesprek aan te gaan met ouders over Superfit en afgelopen stage periode. Ouders gaven aan het leuk te vinden om te zien wat hun peuter allemaal geleerd heeft en nemen de inspiratie mee naar huis om ook thuis te blijven bewegen en actief aan de slag te gaan met gezonde voeding en beweging.

Tycho, Bjorn en Hay, bedankt voor jullie waardevolle inzet afgelopen halfjaar!