Gezond ouder worden

Of het nu wandelen, zwemmen, gymmen of iets anders is: voldoende bewegen is essentieel voor een gezonde toekomst. Het helpt het voorkomen en verergeren van aandoeningen als hart- en vaatziekten, ouderdomssuiker, botontkalking en bepaalde vormen van kanker. Bovendien heeft bewegen een sociale functie, verbetert het de zelfredzaamheid en mobiliteit van (chronisch zieke) ouderen en vermindert het psychische problemen en eenzaamheid.

Ecsplore wil zoveel mogelijk volwassenen en senioren bewust maken van hun leefstijl. We houden u graag in beweging en bieden daarom diverse, laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten dicht bij huis.

Naast de algemene programma's zijn er ook diverse individueel gerichte mogelijkheden. Onze beweegmakelaar zoekt daarbij altijd naar een aanbod dat past bij uw behoefte en niveau. En mocht dat er niet zijn, dan onderzoeken we samen met onze beweegaanbieders hoe we wél aan de vraag kunnen voldoen.

Daarnaast bieden sommige programma's ook cultuuractiviteiten aan. Kunst en cultuur zorgen immers voor verbinding en die sociale impuls kan een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn.

Nieuwsbrief 
Behalve via ons aanbod voor volwassenen en senioren, houden wij u ook graag via onze nieuwsbrief op de hoogte van interessante ontwikkelingen en nieuwe activiteiten. Heeft u interesse? Meld u dan hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief speciaal voor volwassenen en senioren.

 • woensdag 8 mei 2024
  Beweegmiddagen voor mensen met (beginnende) dementie

  Op woensdag 5, 12 en 19 juni organiseren Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek, Knooppunt Informele Zorg en Ecsplore beweegmiddagen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Deze middagen vinden van 14.00 tot 15.30 uur plaats bij gemeenschapsaccomodatie Odasingel 90 in Sittard.

  lees meer
 • maandag 22 april 2024
  Vitaliteitsdagen Hoogveld & Urmond

  Hoogveld en Urmond zijn de volgende locaties van onze reeks Vitaliteitsdagen! Speciaal voor volwassenen en senioren uit deze omgeving. 

  lees meer