Gezond ouder worden

Of het nu wandelen, zwemmen, gymmen of iets anders is: voldoende bewegen is essentieel voor een gezonde toekomst. Het helpt het voorkomen en verergeren van aandoeningen als hart- en vaatziekten, ouderdomssuiker, botontkalking en bepaalde vormen van kanker. Bovendien heeft bewegen een sociale functie, verbetert het de zelfredzaamheid en mobiliteit van (chronisch zieke) ouderen en vermindert het psychische problemen en eenzaamheid.

Ecsplore wil zoveel mogelijk volwassenen en senioren bewust maken van hun leefstijl. We houden u graag in beweging en bieden daarom diverse, laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten dicht bij huis.

Naast de algemene programma's zijn er ook diverse individueel gerichte mogelijkheden. Onze beweegmakelaar zoekt daarbij altijd naar een aanbod dat past bij uw behoefte en niveau. En mocht dat er niet zijn, dan onderzoeken we samen met onze beweegaanbieders hoe we wél aan de vraag kunnen voldoen.

Daarnaast bieden sommige programma's ook cultuuractiviteiten aan. Kunst en cultuur zorgen immers voor verbinding en die sociale impuls kan een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn.

Behalve via ons aanbod voor volwassenen en senioren, houden wij u ook graag via onze nieuwsbrief op de hoogte van interessante ontwikkelingen en nieuwe activiteiten. Heeft u interesse? Meld u dan hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief speciaal voor volwassenen en senioren.

 • maandag 15 mei 2023
  Sociale kaart 55+ gemeente Stein

  Deze wegwijzer is er voor inwoners van de gemeente Stein van 55 jaar en ouder die willen starten met bewegen of juist meer willen bewegen. Maak kennis met het sport- en beweegaanbod bij u in de buurt.

  lees meer
 • donderdag 11 mei 2023
  Goedkoop Gezond

  Gezond en lekker eten is belangrijk, dat weten we allemaal. Maar soms is dat best lastig. Zeker in deze toch al zo dure en lastige tijd.
  Hoe houdt u het betaalbaar, zeker als u moet rondkomen met een kleine beurs? De cursus Goedkoop Gezonde Voeding helpt u daarbij! En is speciaal bedoeld voor mensen die niet heel veel te besteden hebben.

  lees meer