Gezond ouder worden

Of het nu wandelen, zwemmen, gymmen of iets anders is: voldoende bewegen is essentieel voor een gezonde toekomst. Het helpt het voorkomen en verergeren van aandoeningen als hart- en vaatziekten, ouderdomssuiker, botontkalking en bepaalde vormen van kanker. Bovendien heeft bewegen een sociale functie, verbetert het de zelfredzaamheid en mobiliteit van (chronisch zieke) ouderen en vermindert het psychische problemen en eenzaamheid.

Ecsplore wil zoveel mogelijk volwassenen en senioren bewust maken van hun leefstijl. We houden u graag in beweging en bieden daarom diverse, laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten dicht bij huis.

Naast de algemene programma's zijn er ook diverse individueel gerichte mogelijkheden. Onze beweegmakelaar zoekt daarbij altijd naar een aanbod dat past bij uw behoefte en niveau. En mocht dat er niet zijn, dan onderzoeken we samen met onze beweegaanbieders hoe we wél aan de vraag kunnen voldoen.

Daarnaast bieden sommige programma's ook cultuuractiviteiten aan. Kunst en cultuur zorgen immers voor verbinding en die sociale impuls kan een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn.

Behalve via ons aanbod voor volwassenen en senioren, houden wij u ook graag via onze nieuwsbrief op de hoogte van interessante ontwikkelingen en nieuwe activiteiten. Heeft u interesse? Meld u dan hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief speciaal voor volwassenen en senioren.

 • maandag 12 februari 2024
  Vitaliteitsdagen maart

  Inmiddels heeft de eerste Vitaliteitsdag van dit jaar al plaatsgevonden, maar de volgenden staan alweer gepland! In maart bent u van harte welkom om aan te sluiten in Lindenheuvel en/of in Stein. 

  lees meer
 • dinsdag 6 februari 2024
  Nieuwe datum feestelijke opening Alzheimer Café Sittard-Geleen

  De eerder geplande opening kon helaas niet doorgaan i.v.m. de weersomstandigheden, maar op dinsdag 20 februari opent wethouder Ivo Tillie van de gemeente Sittard-Geleen het Alzheimer café op de Oda Singel alsnog officieel en feestelijk.

   

  lees meer