Nieuwe datum feestelijke opening Alzheimer Café Sittard-Geleen
dinsdag 6 februari 2024

Nieuwe datum feestelijke opening Alzheimer Café Sittard-Geleen

De eerder geplande opening kon helaas niet doorgaan i.v.m. de weersomstandigheden, maar op dinsdag 20 februari opent wethouder Ivo Tillie van de gemeente Sittard-Geleen het Alzheimer café op de Oda Singel alsnog officieel en feestelijk.

 

Tijdens deze avond zal Celine Weerts, zorgzangeres, voor ons optreden.

“Als Zorg-Zangeres zing ik met/voor mensen tijdens individuele zangsessies of kleinschalige groepssessies. Muziek ter ontspanning en om ‘gewoon’ even te genieten van muziek. Meezingen mag, maar is nooit het doel. Ik werk met mensen die een vorm van Alzheimer, Parkinson of Korsakov hebben en muziek is een middel om in contact te komen.” Na haar optreden gaan we graag samen met Celine en u in gesprek over het effect van muziek op dementie. Ook verwelkomen wij de heren van Club Wo-Van '21 die de opbrengst van hun nonnevotte-actie ter beschikking stellen aan het Alzheimer Café.

Heeft u, uw naaste of een bekende de diagnose dementie? Dan heeft dat veel impact. Speciaal voor u hebben wij het Alzheimer Café Sittard-Geleen opgezet. Elke derde dinsdag van de maand bent u van harte welkom om deel te nemen aan themagesprekken rondom dementie. U krijgt antwoord op vragen, kunt ervaringen delen en lotgenoten en deskundigen ontmoeten. Dat is fijn. Want hier hebben we aandacht voor elkaar en gaan we samen fijne momenten vinden voor wat wél kan.

U bent van harte welkom vanaf 19.00 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Alzheimer Café Sittard-Geleen
Odasingel 90 Sittard 

Het Alzheimer Café is een samenwerking van Knooppunt Informele Zorg, De Brug, Hulp bij Dementie Westelijke Mijnstreek en Alzheimer Nederland.

Voor vragen, opmerkingen of onderwerpen voor volgende bijeenkomsten: neem contact op met de coördinator van het Alzheimer Café, Ria Schrijen via r.schrijen@thcdebrug.nl.