Primeur voor Nederland: internationaal kamermuziekfestival Arte Amanti naar Beekdaelen
woensdag 13 maart 2024

Primeur voor Nederland: internationaal kamermuziekfestival Arte Amanti naar Beekdaelen

De initiatiefnemers van ‘Vaosje klassiek, Beekdaelen’ zijn erin geslaagd om het internationaal hoog aangeschreven kamermuziekfestival Arte Amanti naar Beekdaelen te halen. Dorpshuis Vaesrade, dat over een uitstekende akoestiek beschikt, heeft zondag 07 april om 20.00 uur voor ons land de primeur en biedt plaats aan 120 belangstellenden.

De solisten Mihaela Goldfeld uit Roemenië (fluit), de Russische Sofja Gülbadamova (piano) en de jonge talenten Huajin Gu (cellio/piano) en Huayu Gu (piano) zijn opgenomen in het programma van Arte Amanti en verzorgen elk een optreden. Het idee achter dit unieke concert vloeit voort uit het contact dat Bertie Bemelmans uit Nuth al sinds jaar en dag heeft met de artistiek directrice van het festival, de Belgische Reinilde Leyers.

Vrije gift
Het concert in Vaesrade komt tot stand in samenwerking met Ecsplore, Conservatorium Maastricht, het Vlaams-Nederlands huis voor cultuur en debat, ‘deBuren’ en de gemeente Beekdaelen. Er wordt geen entree geheven, een vrije gift is mogelijk.

Wethouder Levin de Koster is verheugd dat tijdens haar concertenreeks Arte Amanti Beekdaelen aan doet. “Dit is een prachtige en laagdrempelige gelegenheid voor met name inwoners uit Beekdaelen om te genieten van hoogstaande kamermuziek. Daarnaast sluit het goed aan bij eerdere culturele initiatieven zoals de concerten van Janine Kitzen en de Kunstbende en de Dag van de Amateurkunsten dit najaar.”

Wie Arte Amanti in Vaesrade wil bijwonen, dient zich vooraf aan te melden bij ‘Vaosje klassiek, Beekdaelen’: luistereens@outlook.com.