Kerstconcert Janine Kitzen Schinveld
vrijdag 15 december 2023

Kerstconcert Janine Kitzen Schinveld

Op woensdag 13 december gaf de bekende sopraan Janine Kitzen een kerstconcert in Aan de Bleek (Cicero Zorggroep) in Schinveld.

Het initiatief is in handen van Mark Mülders Combinatiefunctionaris Cultuur van Ecsplore en de gemeente Beekdaelen en wel in het kader van de ‘B(l)oeiende dagen’.

Na een openingstoespraak van wethouder Levin de Koster gaf sopraan Janine Kitzen onder begeleiding van haar pianiste Alice Hendriks een prachtig Kerstconcert. De Kerkraadse sopraan Janine Kitzen brak in 2002 door in België en Duitsland vanwege haar vertolking van de rol van Christine Daeé in The Phantom of the Opera. Na deze succesvolle productie vertolkte Janine diverse rollen in opera's en operettes.
Wethouder Levin de Koster: “Ik ben er zeker van dat Janine Kitzen met haar prachtige stem de harten van alle aanwezigen in Aan de Bleek heeft veroverd en dat zo iedereen in de aanloop naar kerstmis in de juiste stemming is gekomen.” De Combinatiefunctionaris Cultuur ziet het Kerstconcert als een opmaat naar mooie nieuwe samenwerkingen met verschillende zorg- en welzijnsorganisaties binnen de gemeente om cultuurparticipatie onder senioren nieuw elan te geven.