Gezond ouder worden

Of het nu wandelen, zwemmen, gymmen of iets anders is: voldoende bewegen is essentieel voor een gezonde toekomst. Het helpt het voorkomen en verergeren van aandoeningen als hart- en vaatziekten, ouderdomssuiker, botontkalking en bepaalde vormen van kanker. Bovendien heeft bewegen een sociale functie, verbetert het de zelfredzaamheid en mobiliteit van (chronisch zieke) ouderen en vermindert het psychische problemen en eenzaamheid.

Ecsplore wil zoveel mogelijk volwassenen en senioren bewust maken van hun leefstijl. We houden u graag in beweging en bieden daarom diverse, laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten dicht bij huis.

Naast de algemene programma's zijn er ook diverse individueel gerichte mogelijkheden. Onze beweegmakelaar zoekt daarbij altijd naar een aanbod dat past bij uw behoefte en niveau. En mocht dat er niet zijn, dan onderzoeken we samen met onze beweegaanbieders hoe we wél aan de vraag kunnen voldoen.

Daarnaast bieden sommige programma's ook cultuuractiviteiten aan. Kunst en cultuur zorgen immers voor verbinding en die sociale impuls kan een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn.

Nieuwsbrief 
Behalve via ons aanbod voor volwassenen en senioren, houden wij u ook graag via onze nieuwsbrief op de hoogte van interessante ontwikkelingen en nieuwe activiteiten. Heeft u interesse? Meld u dan hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief speciaal voor volwassenen en senioren.

 • dinsdag 9 april 2024
  Wijksafari Baandert

  Kijk, beleef en doe mee! Woont u in de Baandert (Sittard) of kent u iemand die in deze wijk woonachtig is? 

  lees meer
 • woensdag 3 april 2024
  Nieuwe cultuurworkshop: kunst kijken, kunst maken

  Naast het welbekende sport- en beweegaanbod, hebben volwassenen en senioren sinds september ook de mogelijkheid om maandelijks deel te nemen aan cultuuractiviteiten. 

  lees meer