Gezond ouder worden

Of het nu wandelen, zwemmen, gymmen of iets anders is: voldoende bewegen is essentieel voor een gezonde toekomst. Het helpt het voorkomen en verergeren van aandoeningen als hart- en vaatziekten, ouderdomssuiker, botontkalking en bepaalde vormen van kanker. Bovendien heeft bewegen een sociale functie, verbetert het de zelfredzaamheid en mobiliteit van (chronisch zieke) ouderen en vermindert het psychische problemen en eenzaamheid.

Ecsplore wil zoveel mogelijk volwassenen en senioren bewust maken van hun leefstijl. We houden u graag in beweging en bieden daarom diverse, laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten dicht bij huis.

Naast de algemene programma's zijn er ook diverse individueel gerichte mogelijkheden. Onze beweegmakelaar zoekt daarbij altijd naar een aanbod dat past bij uw behoefte en niveau. En mocht dat er niet zijn, dan onderzoeken we samen met onze beweegaanbieders hoe we wél aan de vraag kunnen voldoen.

Daarnaast bieden sommige programma's ook cultuuractiviteiten aan. Kunst en cultuur zorgen immers voor verbinding en die sociale impuls kan een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn.

Behalve via ons aanbod voor volwassenen en senioren, houden wij u ook graag via onze nieuwsbrief op de hoogte van interessante ontwikkelingen en nieuwe activiteiten. Heeft u interesse? Meld u dan hier aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief speciaal voor volwassenen en senioren.

 • vrijdag 22 september 2023
  Beweegmiddagen voor mensen met (beginnende) dementie

  Op 11 en 25 oktober en 1 november organiseren Ecsplore, Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek en Knooppunt Informele Zorg beweegmiddagen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. De middagen vinden van 14.00 tot 15.30 uur plaats in Ontmoetingscentrum Odasingel90 in Sittard.

  lees meer
 • dinsdag 19 september 2023
  Vitaliteitsdag en avond - oktober

  De Vitaliteitsdagen- en avonden worden in alle stadsdelen van de gemeente Sittard-Geleen georganiseerd. Deze zijn bedoeld om volwassenen en senioren te laten ontdekken welke mogelijkheden er zijn op het gebied van educatie, cultuur en sport/bewegen in de wijk. 

  lees meer