Beweegmiddagen voor mensen met (beginnende) dementie
vrijdag 22 september 2023

Beweegmiddagen voor mensen met (beginnende) dementie

Op 11 en 25 oktober en 1 november organiseren Ecsplore, Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek en Knooppunt Informele Zorg beweegmiddagen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. De middagen vinden van 14.00 tot 15.30 uur plaats in Ontmoetingscentrum Odasingel90 in Sittard.

Ecsplore begeleidt de mensen met dementie op laagdrempelige en plezierige wijze tijdens beweegspellen. Ondertussen hebben mantelzorgers de mogelijkheid om hun ervaringen te delen met andere mantelzorgers en kunnen zij voor deskundige informatie en tips terecht bij de mantelzorgconsulent. Ook is tijdens de eerste middag op 11 oktober een casemanager dementie aanwezig om informatie te verstrekken en tijdens de tweede middag op 25 oktober een ergotherapeut met specialisatie dementie. De middagen worden weer gezamenlijk afgesloten. Tijdens de derde sessie gaat de hele groep samen bewegen, zodat de oefeningen en spellen ook in de thuissituatie uitgeprobeerd kunnen worden.

Aanmelden? 
Deelname aan de beweegmiddagen is na aanmelding gratis. Aanmelden kan bij Marjon Hermans-Schmeetz, Mantelzorgconsulent via 046-457 57 00 of per e-mail via mantelzorg@piw.nl.

Let op: het aantal aanmeldingen is beperkt, daarom geldt vol=vol.