Huiskamerconcert Kunstbende Limburg in Nuth
maandag 18 december 2023

Huiskamerconcert Kunstbende Limburg in Nuth

Zaterdag 16 december gaf de jonge singer-songwriter Norah Rhodes een concert in het Nuinhofhuisje in Nuth.

De 17-jarige won dit voorjaar de Limburgse voorronde van Kunstbende Limburg en vertegenwoordigde onze provincie tijdens het Young Creators Festival in de Melkweg in Amsterdam, waar de jury lovende woorden sprak over haar optreden. Geïnspireerd door artiesten zoals Billie Eilish en Radiohead weet ze vaak een gevoelige snaar te raken bij haar publiek.

Kunstbende Limburg staat erom bekend gratis toegankelijke evenementen te organiseren en faciliteren, van muziek en taal tot theater en film. Jongeren door de hele provincie krijgen de kans hun talent te ontwikkelen en zich te tonen op het podium. Op donderdag 11 januari kunnen geïnteresseerden een masterclass diskjockey-en volgen in Oirsbeek. Meer informatie is te verkrijgen via Kunstbende Limburg of via de volgende link Kunstbende - 3x masterclasses DJ | Hoe werkt een draaitafel #1. Het is ook mogelijk om contact op te nemen met de Combinatiefunctionaris Cultuur via mark.mulders@ecsplore.nl 

Het was de eerste keer dat de Kunstbende in de provincie Limburg een huiskamerconcert verzorgde, de primeur was zaterdagavond in Nuth. Het huiskamerconcert is een opmaat naar hopelijk veel nieuwe aanmeldingen van jongeren uit Beekdaelen. De gemeente Beekdaelen en de Combinatiefunctionaris Cultuur van Ecsplore stimuleren kunst en cultuur beoefening in alle kernen binnen de gemeente Beekdaelen.