Peuter4daagse 2023
maandag 26 juni 2023

Peuter4daagse 2023

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 juni was het weer zo ver, de Peuter4daagse. Heel veel peuters en pedagogisch medewerkers hebben gedurende deze week iedere dag gewandeld. Hieronder een korte samenvatting van de wandeling bij verschillende locaties. 

Feestelijke opening KC Eigen-wijs in Spaubeek 
Maandag 12 juni was de feestelijke aftrap bij KC Eigen-wijs in Spaubeek. Wethouder Rob Schwillens heeft samen met de kinderen het lintje door geknipt en daarmee de Peuter4daagse geopend. De peuters met hun pedagogische medewerkers, de kleuters met hun juffen en een aantal papa's/mama's/opa's en oma's hebben een mooi rondje gewandeld. Na afloop hebben de kinderen op de smoothiefiets samen met Ilse Marx van SuperFIT een heerlijke 'zelf getrapte' smoothie gemaakt en gedronken. Daarbij maakte het springkussen het feestje helemaal compleet. 

Feestelijke opening KDV Heerlerbaan in Heerlen 
Bij KDV Heerlerbaan werden de Peuter4daagse op een feestelijke manier gestart, SuperFIT coach Kim Beckers had het lintje doorgeknipt en daarmee de Peuter4daagse geopend. Er werd een rondje door de wijk gewandeld en onderweg gezocht naar bloemen, bomen, fietsen, auto's, hondjes en nog veel meer! Ook leerden de kinderen onderweg over het belang van bomen, deze zijn niet alleen belangrijk voor zuurstof maar gaven ons ook wat schaduw tijdens het wandelen. Deze schaduw was heel erg fijn want het zonnetje liet zich goed zien! Na de wandeling hebben de kinderen nog lekker buiten gespeeld. Een geslaagde ochtend! 

Dag 2 bij het Peutersoosje in Schinnen 
Ook bij PO het Peutersoosje in Schinnen werd er meegelopen met de Peuter4daagse. De kinderen liepen een mooie route langs de visvijver van Schinnen. Onderweg werd er gekeken naar die dieren op de vijver, naar een visser en naar de mooie bomen langs het pad. Ook hebben de kinderen geprobeerd om de toversteen om te duwen en hebben ze een korte pauze gehad op de regenboog bank. 

Dag 2 bij PO de Rakkertjes
Dinsdag 13 juni liepen de kinderen van PO de Rakkertjes dag 2 van de Peuter4daagse! Samen liepen ze aan het ringentouw een rondje door Born. Onderweg werd er veel aandacht besteedt aan het OLS dat binnenkort wordt georganiseerd in Born. Zo werd er gezongen en marcheerde de kinderen door het dorp. Daarna werd er op het schoolplein afgesloten met een lekker koud glaasje water dat de kinderen zelf konden tappen!

Dag 3 bij PO Ieniemiene
Woensdag 14 juni, alweer dag 3 van de Peuter4daagse! De kinderen van PO Ieniemienie in Sittard liepen samen met hun papa's en mama's een rondje door het park. Onderweg werd er gezellig gezongen, liedjes afgespeeld en af en toe ook nog gesprongen! Ook mochten de kinderen nog even lekker rennen door het park. Toen ze weer terug waren op de opvang kregen alle kinderen als verrassing nog een lekker stukje watermeloen.

Feestelijke afsluiting KDV Huize Kakelbont in Heerlen 
Op donderdag 15 juni was het de 4de en laatste keer wandelen voor KDV Huize Kakelbont. Er liepen ook aan aantal papa's en mama's mee deze laatste dag, dit was heel leuk en gezellig. De kinderen moesten tijdens het wandelen goed opletten. Er stonden namelijk met krijt zonnetjes op de stoep getekend die ons de weg wezen. Op de helft hebben de kinderen een heerlijk glaasje water gekregen. Bij terugkomst op de locatie stonden de BSO kinderen ons al op te wachten om onder een luid applaus over de finishlijn te komen. Wauw, wat waren de kinderen trots toen ze hun medaille en diploma kregen!

Feestelijke afsluiting PO Scharn in Maastricht 
Op vrijdag werd de week feestelijk afgesloten bij PO Scharn. Wethouder Manon Fokke heeft de laatste wandeling feestelijk afgetrapt. De wandeling ging rondom de kerk en wat hebben we een boel mooie en diverse bloemen gezien. Na afloop hebben de kinderen op de smoothiefiets samen met Ilse Marx van SuperFIT een heerlijke 'zelf getrapte' smoothie gemaakt en gedronken. Als afsluiting heeft wethouder Manon Fokke de welverdiende medailles en diploma's aan de kinderen uitgereikt.

Feetselijke afsluiting bij KDV Aelse
Ook bij KDV Aelse in Elsloo vond er op vrijdag 16 juni een feestelijke afsluiting plaats. In Aelse hebben de afgelopen dagen ook opa's en oma's meegewandeld. De kinderen hebben enorm genoten want wat is er nu leuker dan samen met iedereen buiten bewegen?!
De afsluiting van de Peuter4daagse in Elsloo had dit jaar een extra bijzonder tintje want de Gemeente Stein heeft de samenwerking met JOGG voor onbepaalde tijd verlengd. Mede daarom liepen voormalig topschaatser en JOGG-ambassadeur Erben Wennemars en Wethouder Gina van Mulken samen met de kindjes het laatste rondje van die week. Na afloop kregen de peuters een mooie medaille en diploma uitgereikt door de wethouder en Erben Wennemars. Een lekker glaasje koud water en een cupcake-vormpje gevuld met fruit smaakte na deze sportieve activiteit extra goed!