Groente- en fruitlevering peuteropvang locaties Geleen
dinsdag 19 oktober 2021

Groente- en fruitlevering peuteropvang locaties Geleen

In samenwerking met Pascal Vroonen Groente, Fruit en Smakelijkheden uit Neerbeek ontvangen 5 peuteropvang locaties uit Geleen vanaf maandag 11 oktober tot aan het einde van dit schooljaar wekelijks een groente- en fruitlevering. Doel van de levering is het bevorderen van smaakontwikkeling bij peuters om zo de kans te vergroten dat zij ook later gevarieerd zullen eten. 

Deze levering is onderdeel van de SuperFIT aanpak met als uitgangspunt om vroeg te beginnen met het aanleren van gezonde eet- en beweeg gewoontes. Om dit te bereiken zetten ECSplore en Spelenderwijs zich gezamenlijk in.  
Op maandag 11 oktober hebben de peuteropvang locaties Eigenwijs, Dribbel, Robbedoes, Kleine Beer en ’t Hummelke uit Geleen hun eerste groente- en fruitlevering van Vroonen ontvangen. Bij de groente en het fruit zit elke week een brief voor de pedagogisch medewerkers, met daarin informatie en inspiratie om peuters te ondersteunen bij de ontwikkeling van gezonde eetgewoontes.

De insteek van de groente- en fruitlevering is om de smaakontwikkeling bij peuters te stimuleren. Op deze manier raken peuters bekend met de verschillende smaken, kleuren en texturen van groente en fruit.
Wanneer kinderen namelijk al vroeg veel smaken leren waarderen, dan is de kans groot dat zij ook later gevarieerd zullen eten.