SuperFIT start bij Humankind
donderdag 9 februari 2023

SuperFIT start bij Humankind

Sinds kort is SuperFIT gestart bij kinderopvangorganisatie Humankind. Het eerste cluster is in februari gestart, na de zomervakantie zullen meer clusters volgen. Langzaam worden steeds meer locaties in Limburg SuperFIT. 

Begin februari heeft de eerste bijeenkomst plaatsgevonden, de co-creatie. Tijdens deze avond zijn we ingegaan op de noodzaak van SuperFIT, de doelen en hoe de implementatie er de komende tijd uit zal zien op de locaties. Ook hebben de locaties een eigen teamplan gemaakt, waarin ze doelen hebben opgesteld waaraan ze de komende tijd willen gaan werken op het gebied van voeding en beweging.  

Er staan nog drie workshops en drie coaching momenten op de planning. Tijdens de coaching momenten gaan de SuperFIT coaches in op wat er tijdens de workshops besproken is. Ook wordt er ingegaan op specifieke hulpvragenvan de locaties, bijvoorbeeld hulp bij het aanbieden van gestructureerde beweegmomenten of hulp bij meer variatie in gezond broodbeleg. 

Hiernaast is SuperFIT bezig met een onderzoek naar hoe we SuperFIT op een goede manier kunnen dissemineren naar andere gemeentes/organisaties. Voor dit onderzoek zullen tijdens de implementatie bij Humankind enkele medewerkers van Heel Heerlen Beweegt aansluiten om een idee te krijgen hoe SuperFIT er in de praktijk uitziet.

Een mooie samenwerking tussen Ecsplore en Heel Heerlen Beweegt. Hopelijk kunnen we op deze manier SuperFIT in de toekomst op een effectieve manier verspreiden.