SuperFIT Sportdagen bij  Humankind
maandag 29 augustus 2022

SuperFIT Sportdagen bij Humankind

Gedurende de zomervakantie heeft Team SuperFIT vier sportdagen verzorgd op verschillende BSO locaties van Humankind. Na de zomervakantie zal ook gestart worden met de toepassing van SuperFIT op de opvanglocaties van Humankind. 

Wat waren het leuke dagen! Voor sommige locaties begon de dag met een ritje in een grote bus naar de locatie van de sportdag. De sportdagen vonden plaats op voetbalvelden, zodat er genoeg ruimte was om lekker te kunnen bewegen. Vervolgens werden de kinderen ingedeeld in groepen per locatie of op leeftijd. Na een gezamenlijke opening kon er dan eindelijk gestart worden met de spellen. 

In totaal waren er negen spellen, welke allemaal zo'n tien minuten duurden. Na iedere ronde werd er door gewisseld naar het volgende spel. De kinderen hebben verschillende spellen gedaan, zoals een stormbaan, levend bingo en skippy race. 

 


Om voor een beetje verkoeling te zorgen in het warme weer, waren er ook enkele waterspellen. Wie was er het natste na een potje sponstikkertje? En welk team was het snelste met de dienbladenrace? De grote favoriet van de kinderen was zonder twijfel de buikschuifbaan. 

 

Tussen de spelletjes door was er tijd voor twee korte pauzes. Gedurende deze pauzes konden de kinderen even uitrusten en kregen ze water en een stuk fruit. Aan het einde van de dag werd er gezamenlijk afgesloten, waarna de kinderen met de bus terug naar hun BSO locatie gingen. 

Welk spel vond jij het leukste?