SBO Het Mozaïek maakt Kindermonument 2021
vrijdag 7 mei 2021

SBO Het Mozaïek maakt Kindermonument 2021

Ieder jaar organiseert Ecsplore in opdracht van de gemeente Sittard-Geleen het Kindermonument!

Dit jaar wordt het Kindermonument verzorgd door de bovenbouw groepen van SBO Het Mozaïek uit Sittard. Zij hebben in samenwerking met Ecsplore, Dansschool Clara Lamar en Stan Smeets, zanger van onder andere Hard2Get, een lied en dans gemaakt. Ondanks de beperkende coronamaatregelen hebben de leerlingen een mooie videoclip gemaakt op het nummer dat gemaakt en gezongen is door Stan Smeets.

Het Kindermonument, een van de initiatieven van de gemeente om jongeren te betrekken bij herdenken, wordt elk jaar door een andere basisschool uit de gemeente gemaakt door en voor kinderen. Van februari tot en met april werken leerlingen samen met een professional aan het tot stand brengen van het kindermonument. Gelijktijdig is er een lesprogramma met het thema '4 mei
herdenking'. Behalve een stuk geschiedenis komen ook lokale gebeurtenissen in relatie tot thet hema en getuigenissen van veteranen, overlevers en slachtoffers tijdens het lesprogramma aan bod. Een waardevolle manier om het verleden met het heden én met de belevingswereld van kinderen te verbinden.