SuperFIT ouderavond KDV en PO de Triviant
woensdag 26 oktober 2022

SuperFIT ouderavond KDV en PO de Triviant

Op 13 oktober heeft Team SuperFIT een interessante ouderavond georganiseerd bij KDV en PO de Triviant in Stein. Verschillende gastsprekers, waaronder een kinder-slaapcoach en kindervoedingscoach, hebben waardevolle informatie gedeeld met de ouders. Het was een geslaagde avond met een mooie opkomst! De avond werd georganiseerd middels een subsidie van de Rabobank.

De voedingscoach deelde informatie over gezonde voedingsstoffen en waar deze voor nodig zijn. Wat zijn gezonde keuzes en wat zijn dag- of weekkeuzes? Ook werd er in gegaan op, hoe om te gaan met strijd aan tafel en de smaakontwikkeling. Verschillende vragen kwamen naar voren vanuit de ouders, zoals ‘hoe kan ik mijn kind meer groenten laten eten?’. Hier had de voedingscoach de nodige tips voor.

De slaapcoach deelde praktische informatie over slaapgedrag van peuters in haar presentatie: 'van gaap naar slaap'. Wisten jullie bijvoorbeeld dat slapen een vaardigheid is die je kunt leren? Verder ging ze in op welke voordelen slaap heeft voor de ontwikkeling, hoeveel uur slaap je peuter nodig heeft en tips om je peuter beter te laten slapen. Voor velen nieuwe informatie en dit zorgde dan ook voor de nodige interactie. Het was wel duidelijk dat dit een thema was waar toch wel veel ouders mee worstelen. Het heeft mooie nieuwe inzichten opgeleverd om thuis te gaan toepassen.

Als laatste heeft SuperFIT een korte presentatie gehouden over de noodzaak van SuperFIT,  wat SuperFIT inhoud en hoe dit uitziet op de opvang. Vervolgens heeft Superfit de avond afgesloten met informatie over de motorische ontwikkeling, het aanleren van motorische vaardigheden en het belang van risicovolspel voor de ontwikkeling van de peuter. En natuurlijk hebben we even lekker bewogen want het was een lange zit. En dat willen wij natuurlijk doorbreken. Ook was er gezorgd voor een gezonde snack tussendoor. 

Kortom: het was een gezellige en leerzame avond voor alle ouders. We kijken er met een tevreden gevoel op terug.

Wil jij als SuperFIT locatie ook zo’n ouderavond organiseren? Laat het ons weten, dan denken wij graag met jullie mee!