Rabobank subsidie t.b.v. voedingsbeleid kinderopvang
dinsdag 15 februari 2022

Rabobank subsidie t.b.v. voedingsbeleid kinderopvang

Rabobank Zuid Limburg West heeft de gezondheid van de jonge generatie hoog in het vaandel staan en heeft hiervoor een donatie gedaan.

Kinderen hebben een goede basis nodig om uit te kunnen groeien tot gelukkige, zelfstandige en productieve volwassenen die mee kunnen doen in de samenleving van later. Kinderopvang speelt een onmisbare rol in een kansrijke ontwikkeling van kinderen. In nauwe samenwerking tussen Ecsplore en MIK/ Spelenderwijs worden preventieve projecten, gericht op het vergroten van gezondheidsvaardigen en het stimuleren van een gezonde leefstijl, steeds meer ingebed en geborgd als onderdeel van het aanbod binnen de kinderopvang

JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst) heeft als missie dat elk kind in een gezonde omgeving kan opgroeien. Rabobank Zuid Limburg West heeft de gezondheid van de jonge generatie ook hoog in het vaandel staan en heeft hiervoor een donatie gedaan. In overleg met JOGG Limburg is besloten om deze financiële middelen in te zetten voor het ondersteunen en implementeren van voedingsbeleid in de kinderopvang.

Het doel van deze donatie is dat kinderen van jongs af aan kennis maken met gezonde voeding en dat het eten van groente en fruit bij deze doelgroep wordt gestimuleerd, zowel thuis als op de opvang.

Wij als Ecsplore en MIK/ Spelenderwijs & PIW Groep zijn hier natuurlijk al enige tijd actief mee en deze donatie kan een mooi vervolg geven op reeds lopende initiatieven zoals bijvoorbeeld SuperFIT.

Er is een menukaart samengesteld met ondersteuningsmogelijkheden om voedingsbeleid te gaan implementeren. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan begeleiding, instructie en hulp voor de pedagogisch medewerkers, maar ook aan ondersteuning in materialen als een blender om bijvoorbeeld smoothies te kunnen maken. Er is ook ruimte voor eigen invulling.

Er is in totaliteit €24.500 beschikbaar voor MIK & PIW Groep kinderopvang locaties en betreft kinderopvanglocaties in JOGG-gemeenten in deze Rabobank regio: Maastricht, Eijsden-Margraten, Valkenburg aan de Geul, Meerssen, Beek, Stein, Sittard-Geleen.

Wij bedanken de Rabobank en JOGG Limburg voor deze mooie donatie!