Plezierige gezonde start van de dag
donderdag 9 juni 2022

Plezierige gezonde start van de dag

Locatie De Kleine Beer in Geleen begint iedere dinsdag met een plezierige gezonde start van de dag onder leiding van Sportkunde student Tren Giesen. 

Tijdens de door SuperFIT georganiseerde SMART&FIT week heeft locatie De Kleine Beer kennis gemaakt met de Daily Mile. Tijdens de Daily Mile gaan de peuters samen met de pedagogisch medewerkers 15 minuutjes buiten (hard)lopen. De Daily Mile heeft positieve effecten op de conditie van kinderen, hun concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn.

Tren Giesen loopt vanuit zijn opleiding Sportkunde stage bij De Kleine Beer. Tren begint zijn stagedag op dinsdag op een actieve manier samen met de peuters. Tren: 'Ik heb de Daily Mile een beetje aangepast, door er een eigen leuke draai aan te geven die binnen mijn vorm van bewegen past. Ik ben er namelijk van overtuigd dat plezier voorop staat bij bewegen! Wanneer je beweegt zonder plezier zal het negatieve gevoelens met zich meebrengen en dit wil ik absoluut voorkomen, want bewegen hoort leuk te zijn! Mijn aangepaste Daily Mile is niet meer dan bewegen op muziek, er is een stuk grond afgezet waar de kinderen zich in kunnen bewegen. Binnen dit stuk speelt er muziek af die past bij deze doelgroep, de kinderen mogen springen, rennen, dansen of zelfs de gekste bewegingen maken, alles is goed als de kinderen maar bewegen en plezier hebben. Ik noem het liever geen Daily Mile, maar een plezierige gezonde start van de dag.’ 

Goed bezig Tren, ga zo door! 

Hopelijk heeft het verhaal van Tren jou enthousiast gemaakt om ook iedere dag op een actieve manier te beginnen!