Ook ouders SuperFIT
woensdag 20 juli 2022

Ook ouders SuperFIT

Op vraag van de locatie Villa Luna in Maastricht is Team SuperFIT langs geweest bij hun ouderavonden en het Zomerfeest. Ook stagiaires hebben op verschillende locaties ouderactiviteiten georganiseerd. Ouders en Team SuperFIT waren erg enthousiast, het waren leuke en leerzame activiteiten. 

Het SuperFIT team is langs geweest op twee ouderavonden bij Villa Luna in Maastricht. De ouderavonden werden gestart met een introductie vanuit de locatie zelf, vervolgens heeft een pedagogisch coach uitleg gegeven over de sociaal-emotionele, cognitieve, motorische en fysieke ontwikkeling van kinderen. Team SuperFIT sloot de avond af met eerst een uitleg over de noodzaak van een gezonde leefstijl bij peuters en vervolgens de doelen van SuperFIT. Omdat er al genoeg gezeten was, werd het tijd voor een leuke activiteit. Samen met de ouders en pedagogisch medewerkers hebben we de volwassen versie van het Nijntje ABC gedaan, zo hebben we Villa Luna uitgebeeld aan de hand van verschillende oefeningen. Na deze energizer zijn we dieper in gegaan op het belang van gezonde voeding en bewegen bij jonge kinderen. Vanuit ouders werden veel vragen gesteld, het waren twee leerzame interactieve avonden! 

Op 16 juli is het SuperFIT team ook langs geweest bij het Zomerfeest van Villa Luna. Dit was voor ouders dé kans om op een leuke manier kennis te maken met de locatie en de pedagogisch medewerkers. Voor de kinderen was er een springkussen en kregen kinderen de mogelijkheid om geschminkt te worden. Daarnaast had het SuperFIT team een beweegparcours uitgezet welke de kinderen konden afleggen. Natuurlijk kregen de kinderen na afloop ook een diploma voor hun harde werken. Voor zowel de kinderen als de ouders een leuke ochtend! 

   

Ook de stagiaires hebben ouderactiviteiten georganiseerd. Tijn Favie, stagiaire bij locatie 't Hummelke in Geleen, had ouders uitgenodigd om het fruitmoment bij te wonen. Samen met papa of mama werd het fruit gesneden en werden er lekkere fruitspiesjes of gekke fruitdiertjes gemaakt. De activiteit werd afgesloten met een quiz over gezonde voeding voor peuters. 

 

Geinspireerd geraakt en ook interesse dat het SuperFIT team langskomt om te ondersteunen bij een ouderactiviteit? Neem contact op met Projectleider SuperFIT Daan Pluim (Daan.Pluim@ecsplore.nl