Extra aandacht

Hoe leuk sporten en bewegen ook is, actief deelnemen aan de samenleving is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Sommige mensen hebben wat meer aandacht, ondersteuning en begeleiding nodig. Bijvoorbeeld kwetsbare ouderen, mensen met een gezondheidsachterstand of beperking en jongeren met een gedragsproblematiek.

Ook voor deze groepen zet Ecsplore zich met hart en ziel in. Sporten draagt immers bij aan een onafhankelijker leven, is goed voor de sociale contacten en bevordert het functioneren in het dagelijkse leven.

Middels een integrale aanpak en passend aanbod proberen we iedereen structureel in beweging te brengen. Zo organiseren we geregeld sportactiviteiten met extra aandacht voor de kwetsbaren, hebben we een regioconsulent Iedereen Kan Sporten (IKS) aangesteld en kunnen we een sportpedagoog inzetten. Speciaal voor senioren is er daarnaast een beweegmakelaar. Wat deze specialisten precies doen en voor jou kunnen betekenen, lees je in het aanbod hieronder.

Al met al staan we voor een inclusieve en kansrijke samenleving waaraan iedereen op eigen wijze kan meedoen.

 • dinsdag 31 oktober 2023
  Beweegcongres Westelijke Mijnstreek

  We blikken terug op een succesvolle eerste editie van het Beweegcongres Westelijke Mijnstreek afgelopen september!

  lees meer
 • maandag 30 oktober 2023
  Ecsplore Awards 2023

  Iedere vereniging maakt in een jaar wel iets moois of bijzonders mee. Een vrijwilliger die altijd klaar staat of de ontdekking van een absolute topcoach. Ecsplore is benieuwd naar zulke verhalen. 

  lees meer