Peuteraanbod

Een gezonde leefstijl is belangrijk voor kinderen. De basis voor een gezonde leefstijl wordt al op jonge leeftijd gelegd. Gewoontes worden namelijk al heel jong aangeleerd en blijven vaak het hele leven bestaan. Door zo vroeg mogelijk te beginnen met het aanleren van een gezonde leefstijl wordt de kans op overgewicht en welvaartsziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten op latere leeftijd verkleind. Maar ook op korte termijn heeft een gezonde leefstijl voordelen voor kinderen: ze zitten lekkerder in hun vel, kunnen zich goed ontwikkelen, hebben meer zelfvertrouwen en kunnen zich beter concentreren. SuperFIT is een brede aanpak gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl bij jonge kinderen van 2 tot 4 jaar. Dat betekent meer bewegen, minder zitten, meer en verschillende groenten en fruitsoorten eten én water drinken.

Om beweging te stimuleren heeft SuperFIT in samenwerking met Spelenderwijs en de Universiteit van Maastricht een Speeltuinen & sportaanbod kaart ontwikkeld voor de gemeente Sittard-Geleen. Op deze kaart wordt een overzicht gegeven van speeltuinen en het sportaanbod voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar in de gemeente Sittard-Geleen.

Op het gebied van gezonde voeding is het belangrijk dat jonge kinderen alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen voor een optimale groei en ontwikkeling. Het Voedingscentrum biedt adviezen over essentiële voedingsstoffen bij jonge kinderen. Hiernaast geeft het Voedingscentrum 10 handige tips voor een gezonde eetopvoeding