Keigezond

Keigezond Sittard-Geleen is een gratis (gezins)programma voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar met overgewicht & obesitas die lekker in hun vel willen zitten en willen werken aan een gezondere leefstijl voor de toekomst.

Ben je ontevreden met je gewicht? Wil je lekkerder in je vel zitten of een gezonde(re) leefstijl en kan je daar speciale hulp bij gebruiken? Dan is Keigezond Sittard-Geleen misschien iets voor jou!

Keigezond Sittard-Geleen is een programma waarbij kinderen/jongeren en hun ouders/verzorgers zelf bepalen welke doelen zij belangrijk vinden en waar zij aan willen werken met ondersteuning van één centrale zorgverlener. De centrale zorgverlener bespreekt met jullie wat er allemaal speelt binnen het gezin en welke vragen jullie hebben. Jullie bekijken samen welke dingen een invloed hebben op jullie leefstijl en daarna kijken jullie samen wat jullie willen veranderen.

Soms is er een andere professional nodig om die veranderingen te bereiken. Dit kan bijvoorbeeld een kinderleefstijlcoach, de sportpedagoog, fysiotherapeut, of een (school)maatschappelijk werker zijn. De centrale zorgverlener kan jullie dan aan elkaar koppelen. De centrale zorgverlener blijft altijd jullie vaste aanspreekpunt voor alle vragen. Zij neemt regelmatig contact met jullie op en bij haar kunnen jullie altijd terecht. In Gemeente Sittard-Geleen is Kris Booij centrale zorgverlener, zij is jeugdverpleegkundige bij de GGD Zuid-Limburg.

Wil je je aanmelden voor Keigezond of heb je nog vragen? Of wil je als professional een kind en gezin aanmelden voor Keigezond? Vul dan dit formulier in, dan nemen wij contact met jullie op.

 

Contactpersoon