Vier Sittard-Geleense sportverenigingen behalen het Team:Fit certificaat
vrijdag 24 september 2021

Vier Sittard-Geleense sportverenigingen behalen het Team:Fit certificaat

Sporten is leuk en gezond. En sport en gezonde voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoe mooi zou het zijn als je deze twee kunt combineren binnen een sportvereniging?

JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) richt zich op een gezonde omgeving voor kinderen. Zij zetten zich in om de omgevingen waarin kinderen veel verblijven gezonder te maken. Deze omgevingen zijn: thuis, school, buurt, vrije tijd, media, werk en natuurlijk sport. Door gezonde producten aan te bieden in de kantine wordt het de kinderen makkelijker gemaakt om voor de gezonde keuze te gaan.
In maart 2020 hebben Ecsplore, Team:FIT (onderdeel van JOGG) en Sligro daarom de krachten gebundeld om verenigingen te ondersteunen om te komen tot gezonder aanbod in de kantines. De verenigingen die zich aansloten hebben gratis gebruik kunnen maken van de ondersteuning en begeleiding van de Team:Fit coach en de verenigingsondersteuner van Ecsplore. Daarnaast ontvingen zij een stimuleringsbijdrage van €500,- te besteden bij Sligro.
Verenigingen die hier hard voor gewerkt hebben met een bronzen certificaat als resultaat, zijn: AV Unitas, VV Sittard, OVCS en HBS de Alpenjagers.

Zij hebben gezonder voedingsaanbod toegevoegd aan het bestaande aanbod. De biertjes en tosti’s zijn dus nog gewoon op de kaart te vinden, alleen kan er nu ook een verantwoorde keuze gemaakt worden na het sporten. Stefan Ochse, bestuurslid van OVCS legt uit: “Je staat er misschien niet bij stil, maar het is natuurlijk super logisch dat in een omgeving waar wordt gesport een goede gezondheid centraal staat. En een wezenlijk onderdeel van een goede gezondheid is gezonde voeding. Fijn dat Ecsplore ons heeft geholpen hiervan bewust te worden door middel van de Team:Fit certificering!”

In verband met corona heeft er niet eerder een officiële uitreiking plaats kunnen vinden. Maar afgelopen vrijdag, 27 augustus, was het dan zover. Bij Fortuna Sittard kwamen alle verenigingen samen en kregen zij het certificaat uitgereikt. Erna werd er geproost op het mooie resultaat en genoten van de wedstrijd Fortuna Sittard-RKC.

*** Alle personen op de afbeelding zijn bij binnenkomst gecontroleerd op een coronatoegangsbewijs ***