Smart and Fit

Smart and Fit is een leuk en leerzaam programma waarmee je vanzelf in aanraking komt. Tenminste, als jouw basisschool eraan meedoet. Gedurende één bepaalde week werkt dan iedereen tegelijkertijd aan beweging, voeding en gedrag.

Dat gebeurt met 24 verschillende en compleet uitgewerkte groepsopdrachten voor de klassen 1 tot en met 8. De andere lessen worden hierop afgestemd, zodat je voldoende tijd hebt om alle opdrachten uit te voeren.

Als leerling ga je aan de slag met spullen als stappentellers, mallen plus spuitbussen, loepjes, weegschaaltjes en gruitmeters. Hiermee doe je allerlei leuke opdrachten, op die manier leer je spelenderwijs vanalles over je gezondheid. Je komt met 9 'bouwstenen' in aanraking. We zetten alles even op een rijtje:

  1. The Daily Mile om de schooldag sportief te beginnen: met de hele school 10 minuten bewegen op een parcours rondom de school.
  2. Bewegend leren in plaats van zittend je lessen volgen.
  3. Sportief overblijven tijdens de pauze en spelletjes spelen onder begeleiding van het overblijfteam.
  4. Klassenopdrachten die je samen met je juf of meester onder schooltijd tijdens de themaweek doet.
  5. Fittesten tijdens de gymles. Van iedereen wordt de motoriek getest en het BMI gemeten, en  geregistreerd in het leerlingvolgsysteem Stimuliz.
  6. Gezonde gastles, interactief en voor alle groepen tijdens de Smart and Fit-week.
  7. Beweegtussendoortjes, in de klas, aan de hand van interactieve beweegfilmpjes op het digibord.
  8. Ouder Battle: tijdens de oudermarkt presenteren alle kinderen wat ze hebben geleerd aan de ouders en medescholieren.
  9. Sportkrant die de leerlingen 'helpt' om thuis, samen met de ouders bezig te blijven met de thema's van Smart and Fit. En, de voetballers van Fortuna Sittard, dragen hieraan ook hun steentje bij!

Contactpersonen