Smart and Fit

Een gezonde leefstijl aanleren op jonge leeftijd is een goede voorbereiding op een gezonde leefstijl als volwassene. Als je gezond leeft, heb je daar later profijt van. Bij kinderen staat ''gezond zijn'' bijvoorbeeld in verband met een vrolijk gevoel of goede prestaties op school. Een ongezonde leefstijl kan daarentegen zorgen voor verdrietige gevoelens of gezondheidsklachten als je wat ouder bent.

Smart and Fit is een programma voor iedereen! Kinderen van de basisschool komen voor, na én tijdens schooltijd via een of meerdere bouwstenen in aanraking met wat een gezonde leefstijl inhoudt. Maar ook leraren en ouders leren over onderwerpen als gezonde voeding, bewuste keuzes en sport en bewegen. Zowel op school als digitaal!    

Dat gebeurt met o.a. met het sportief opstarten van de schooldag, (gezonde) gastlessen, klassenopdrachten en thuisopdrachten. Compleet uitgewerkt voor de groepen 1 tot en met 8. De andere lessen worden hierop afgestemd, zodat iedereen voldoende tijd heeft voor Smart & Fit.

Samen gaan we aan de slag met o.a. fruitvriendjes, supermarkt bouwen, de moestuin en nog veel meer. Leuk en leerzaam tegelijk! Maar wat ga je nog meer doen? 

  1. Sportieve opstart om de schooldag sportief te beginnen gaan we met de hele school bewegen.
  2. Bewegend leren in plaats van zittend je lessen volgen.
  3. Beweegtussendoortjes in de klas, aan de hand van interactieve beweegfilmpjes op het digibord
  4. Pauzespelen om de pauzes nog sportiever en leuker te maken.
  5. Klassenopdrachten die je samen met je juf of meester onder schooltijd doet.
  6. Thuisopdrachten die je samen met papa, mama, oma of opa na schooltijd kan doen. 
  7. Gezonde gastles van de meesters en juffen van Ecsplore.

Werkt u in het onderwijs en bent u geïnteresseerd in het programma? Klik dan hier.

Contactpersonen