Gezond in Actie

Gezonde voeding en voldoende beweging is goed voor ons allemaal. Je krijgt er energie van, wordt er blij van en bent minder vaak ziek. Maar wat is nu gezond en wat niet? En hoe kun je gezond én lekker eten? Dat laten we met Gezond in Actie zien.

Vind je het leuk om te koken en wil je weten wat er naast sla en broccoli nog meer allemaal goed voor je is? Dan is dit echt iets voor jou. Gedurende 5 weken leer je van alles over voeding, en dat koken helemaal niet moeilijk is. We gaan aan de slag met verschillende thema’s zoals groente en fruit, productetiketten en een kookworkshop!

Gezond in Actie is een (gratis) naschools programma voor de jeugd van 8 tot en met 12 jaar. We hopen kinderen te bereiken met (licht) overgewicht of verhoogd risico daarop, en die spelenderwijs bewust te laten worden van het belang van goede voeding. Maar ook als je gewoon gezond bent, kun je deelnemen.

Gezond in Actie 2.0

Gezond in Actie 2.0 is een programma specifiek voor kinderen die gezonder en fitter willen worden. Een groeiend probleem in onze maatschappij is inactiviteit en achterstanden op het gebied van een gezonde leefstijl. Dat komt omdat we met z’n allen bijvoorbeeld steeds meer stil zitten en ongezonder eten. Maar vaak liggen er ook andere zaken aan ten grondslag, waarvan we helemaal niet weten dat ze 'ongezond' zijn. Gezond in Actie 2.0 richt zich vooral op een positieve benadering van de gezonde leefstijl. Samen met onze beweegprofessional ga je aan de slag met gezonde voeding, sport en bewegen.  


Net een beetje anders

Misschien denk je bij het lezen: 'Hé, dit lijkt op Gezond in Actie. Maar wat is er anders?'. Gezond in Actie 2.0 is speciaal voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die wat extra hulp kunnen gebruiken om gezondere keuzes te maken. We richten ons dus op kinderen met een boven gezond gewicht. De inhoud van het programma is niet alleen gericht op gezonde voeding en het maken ervan. We geven namelijk ook meer aandacht aan sport en beweging.

 

Deelname aan het programma is gratis. Meedoen of meer informatie? Mail dan naar post@ecsplore.nl.

Op de agenda

  • Gezond in Actie 2.0

    maandag 27 mei 2024 t/m maandag 1 juli 2024 lees meer

Contactpersonen