Gezond in Actie

Gezonde voeding en voldoende beweging is goed voor ons allemaal. Je krijgt er energie van, wordt er blij van en bent minder vaak ziek. Maar wat is nu gezond en wat niet? En hoe kun je gezond én lekker eten? Dat laten we met Gezond in Actie zien.

Vind je het leuk om te koken en wil je weten wat er naast sla en broccoli nog meer allemaal goed voor je is? Dan is dit echt iets voor jou. Gedurende 5 weken leer je van alles over voeding, en dat koken helemaal niet moeilijk is. We gaan aan de slag met verschillende thema’s zoals groente en fruit, productetiketten en een kookworkshop!

Gezond in Actie is een (gratis) naschools programma voor de jeugd van 8 tot en met 12 jaar. We hopen kinderen te bereiken met (licht) overgewicht of verhoogd risico daarop, en die spelenderwijs bewust te laten worden van het belang van goede voeding. Maar ook als je gewoon gezond bent, kun je deelnemen.

Gezond in Actie +

Gezond in Actie + is een programma specifiek voor kinderen die gezonder en fitter willen worden. Een groeiend probleem in onze maatschappij. Dat komt omdat we met z'n allen steeds meer stil zitten en ongezonder eten. Maar vaak liggen er ook andere zaken aan ten grondslag, waarvan we helemaal niet weten dat ze 'ongezond' zijn. Gezond in Actie + richt zich dan ook vooral op een positieve benadering van de gezonde leefstijl. Samen met onze beweegprofessionals en leefstijlcoach ga je aan de slag met gezonde voeding, sport en bewegen.   

Net een beetje anders
Misschien denk je bij het lezen: 'Hé, dit lijkt op Gezond in Actie. Maar wat is er anders?'. Gezond in Actie + is speciaal voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die zijn doorverwezen door een Jeugdverpleegkundige. We richten ons dus op kinderen met een boven gezond gewicht. De inhoud van het programma is niet alleen gericht op gezonde voeding en het maken ervan. We geven namelijk ook meer aandacht aan sport en beweging. 

Deelname aan het programma is gratis. Meedoen of meer informatie? Mail dan naar post@ecsplore.nl.

Contactpersonen