Cultuurhistorische wandelingen

Op diverse locaties in de Euregio

Er worden zes wandelingen georganiseerd waarbij we u onderweg attent maken op de sporen die onze voorouders achterlieten. We lopen met een groep over schilderachtige paden en weggetjes door gebieden die ooit tot graafschappen, hertogdommen of heerlijkheden behoorden.

Daarnaast besteden we ook aandacht aan de vorming van de verschillende landschappen, zoals de Maasterrassen of de typische kalkranden in het door talrijke beken uitgeslepen Land van Herve. De vroegere Landen van Overmaas vormen de kern van ons wandelgebied: Limbourg (a/d Vesdre), ‘s Hertogenrade, Valkenburg en Dalhem. Ook de voormalige Gelderse, Gulikse en Luikse gebieden komen aan de beurt. Klik hier voor het wandelrooster met de zes datums. 

De prijs voor zes wandelingen bedraagt €87,50 (incl. BTW) en dit is inclusief een cursusboek* op papier dat u kunt gebruiken als voorbereiding of als naslagwerk. Wanneer u tussentijds gaat meelopen, betaalt u naar rato. De dagwandelingen starten om 10.00 uur en de middagwandelingen starten om 11.00 uur. 

* De cursusboekjes worden bij de eerste wandeling uitgereikt. Deelnemers die er dan nog niet zijn of later instromen, krijgen het boekje bij de tweede of een latere wandeling. De begeleider houdt het bij en reikt ze uit. 

"De wandelingen zijn altijd prima georganiseerd en gedocumenteerd. Uitleg van de gidsen is uitstekend!" 

Direct aanmelden
Dimphy van de Laar
Wil je meer weten?
Vraag het aan

Dimphy van de Laar Combinatiefunctionaris Senioren06 - 82 01 28 06