Cultuurhistorische wandelingen

Op diverse locaties in de Euregio

Er worden zes wandelingen georganiseerd waarbij we u onderweg attent maken op de sporen die onze voorouders achterlieten. We lopen met een groep over schilderachtige paden en weggetjes door gebieden die ooit tot graafschappen, hertogdommen of heerlijkheden behoorden. De wandelingen zijn landschappelijk mooi, de begeleider vertelt over wat er onderweg te zien en te beleven is en heel belangrijk: de historie wordt ook niet vergeten. 

We besteden o.a. aandacht aan de vorming van de verschillende landschappen, zoals de Maasterrassen of de typische kalkranden in het door talrijke beken uitgeslepen Land van Herve. Op deze website vindt u meer informatie. 

De prijs voor zes wandelingen bedraagt €87,50 (incl. BTW) en dit is inclusief een cursusboek* op papier dat u kunt gebruiken als voorbereiding of als naslagwerk. Wanneer u tussentijds gaat meelopen, betaalt u naar rato. 
* De cursusboekjes worden bij de eerste wandeling uitgereikt. Deelnemers die er dan nog niet zijn of later instromen, krijgen het boekje bij de tweede of een latere wandeling. De begeleider houdt het bij en reikt ze uit. 

Klik hier voor het wandelrooster. 
De dagwandelingen starten om 10.00 uur en de middagwandelingen starten om 11.00 uur.

Direct aanmelden
Dimphy van de Laar
Wil je meer weten?
Vraag het aan

Dimphy van de Laar Combinatiefunctionaris Senioren06 - 82 01 28 06