Informeren & inspireren

Of het nu gaat om de vitaliteit van je vereniging, de beleidsmatige ontwikkeling, de inzet van vrijwilligers, (bij)scholing & begeleiding van medewerkers, bestuursvraagstukken, subsidies, sponsoring, een gezondere kantine (Team:Fit) of de aansluiting bij (nieuwe) doelgroepen: Ecsplore informeert en inspireert. 

Sport-en beweegcongres
Informeren doen we naast een periodieke nieuwsbrief bijvoorbeeld ook tijdens het jaarlijkse Sport- en beweegcongres. Daarvoor nodigen we sprekers uit die ingaan op actuele thema’s. Tevens organiseren we tijdens deze bijeenkomsten diverse workshops, zodat de aanwezigen met concrete handvatten naar buiten gaan.

Het Sport- en beweegcongres 2022 vindt dit jaar plaats op maandag 16 mei in het stadion van Fortuna Sittard. Na een bijzonder en vooral digitaal jaar kijkt Ecsplore ernaar uit je weer persoonlijk te ontvangen én aanvullend digitaal te ontmoeten. Inspireren, ontmoeten en kennis delen staan dit jaar centraal. De inhoud van het programma vindt u hier. Zowel verenigingsbestuurders als technisch kader en trainers van sportverenigingen in de Westelijke Mijnstreek zijn van harte uitgenodigd.

Aanmelden voor het congres kan hier. 

Sportcafé
Een andere mogelijkheid om collega‐verenigingen uit de regio te ontmoeten, is het Sportcafé. In een informele setting faciliteren wij gesprekken rondom specifieke thema’s, zoals een veilig sportklimaat, gezonde kantine, kwetsbare doelgroepen, open club, het technisch kader en subsidies en fondsenwerving. Van onze zijde kunnen verenigingen handreikingen verwachten, gecombineerd met actuele informatie over sporttak- of maatschappelijke ontwikkelingen. Laat ons vooral weten als je een bepaald onderwerp naar voren wilt brengen, want indien gewenst organiseren we een sportcafé’s op maat.

Contactpersoon