Extra in Actie

Het maken van een tekening, buiten spelen met vriendjes, goed mee kunnen doen in de gymles: voor al deze dingen heb je een goede motoriek nodig. Motoriek is de manier waarop je beweegt, en dat doet de een beter dan de ander. Kinderen die op dit gebied een beetje achterstand hebben, kunnen bang worden om (in een groep) te bewegen of hun zelfvertrouwen verliezen.

Daarom is er Extra in Actie, een programma dat gericht is op extra onderwijshulp in het kader van de bewegingsopvoeding. Tijdens Extra in Actie ga je samen met andere kinderen bewegen in eigen tempo en op eigen niveau. Het is de bedoeling dat de kinderen met plezier gaan bewegen en hierdoor (meer) zelfvertrouwen ontwikkelen. Daarnaast wordt er gewerkt aan specifieke aandachtspunten, bijvoorbeeld het vangen van een bal, het klimmen in een wandrek, het balanceren over een balk of het samen spelen met andere kinderen.

Extra in Actie wordt uitgevierd op verschillende locaties in de Westelijke Mijnstreek voor kinderen van 4 t/m 7 en 8 t/m 10 jaar. Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Bel of mail dan met de contactpersoon.

Contactpersoon