ESPORTZONE

Lange tijd was de heersende gedachte dat gamen niet goed voor je is, dat het ten koste zou gaan van het bewegen. Bij té veel tijd achter het scherm is dat natuurlijk zo, evengoed kunnen we er niet omheen dat de jongere generaties opgroeien in een digitale wereld. Daarom hebben we ons verdiept in het groeiende fenomeen e-sports. Wat blijkt: recent onderzoek toont aan dat een uurtje gamen per dag goed is voor het geheugen, het strategisch planvermogen en de motoriek. Gerichte informatieverstrekking aan kinderen en hun ouders over verantwoord gamegedrag is daarbij natuurlijk wel belangrijk.

Maar dat is nog niet alles, wij hebben de visie dat e-sports kinderen en jongeren kan aanzetten om van de bank af te komen. Bij veel games is er immers een sterke link met sport en bewegen. Voor sportverenigingen biedt dit meerdere kansen. Enerzijds kan men e-sports inzetten als extra aanbod dat past bij de behoefte van de nieuwe generatie. Dat zorgt voor ledenbinding van (nieuwe) jongeren en is tevens een manier om elkaar te ontmoeten, net zoals bij een fysieke training. Anderzijds kan e-sports een middel zijn om kinderen en jongeren te bereiken waarmee we normaliter geen contact hebben, die (nog) niet zijn aangesloten zijn bij een sportvereniging of deelnemen aan een programma.

Kortom, genoeg redenen om e-sports, in samenwerking met Partners en Welzijn, Centrum voor Jeugd en Gezin en Fortuna Sittard, in ons aanbod te verankeren.

Contactpersoon