Tijdens de zomervakantie organiseert Ecsplore elke maandag en woensdag actieve, informatieve en gezellige activiteiten. Voor iedereen van 55 jaar en ouder.
dinsdag 30 juni 2020

Zomerprogramma 55+ en senioren: schrijf in!

Tijdens de zomervakantie organiseert Ecsplore elke maandag en woensdag actieve, informatieve en gezellige activiteiten. Voor iedereen van 55 jaar en ouder. 

Gedurende de zomerperiode liggen wekelijkse activiteiten vaak stil. Om toch actief te blijven organiseren wij vanaf 13 juli zes weken lang twee activiteiten per week, van 13.30-16.00, speciaal voor volwassenen vanaf 55 jaar.

Bent u geinteresseerd en wilt u graag deelnemen? 

Meldt u dan hier aan. Of neem contact op met Ecsplore via 046-4757261 of mail naar Veri Dautzenberg.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Programma
Hieronder vindt u het volledige programma voor deze zomer. Voor alle activiteiten tijdens dit zomerporgramma geldt een maximum van 30 deelnemers. Vol = Vol.

Maandag 13 juli:
Maak kennis met verschillende beweegmogelijkheden tijdens de Sport oriëntatie. Neem deel aan verschillende actieve en informatieve workshops vanuit het Meer Bewegen voor Ouderen en sportaanbieders uit de wijk.

Sportpark het Anker| Ankersweg 52, Buchten | 13.30-16.00 uur

Woensdag 15 juli:
Ga actief aan de slag, doe inspiratie op en haal de beste score. Deze activiteit staat in het teken van een clinic nordic-walking. Ga aan de slag met gezonde voeding en haal de beste score op de midgetgolf baan.

Visschers Midgetgolf | Steinerbos 2, Stein |13.30-16.00 uur

Maandag 20 juli:
Een heuse bingo speurtocht door de wijk. Bij elke volle kaart zijn er leuke prijzen te verdienen! Gevolgd door een gezamenlijke afsluiting met laagdrempelige, maar vooral plezierige beweegactiviteiten.

RKFC Lindenheuvel | Rozenlaan 1, Geleen |13.30-16.00 uur

Woensdag 22 juli:
Geniet van de bijzondere verhalen en verborgen schoonheden van Sittard. Begeleide stadwandeling door het historische stadshart en de Geheime tuinen.

Verzamelen bij: Jardin d'Isabelle | Kerkepad 1, Sittard | 13.30-16.00 uur

Maandag 27 juli:
Actief wandelen tijdens de ‘Beweegronde Munstergeleen’ met laagdrempelige en functionele oefeningen onderweg. Aan het einde van de beweegronde sluiten we af met verschillende Oud Hollandse spellen.

Verzamelen bij: ‘t Trefpunt | Pancratiusstraat 23 Munstergeleen | 13.30-16.00 uur

Woensdag 29 juli:
Actief wandelen door Limbricht met laagdrempelige en functionele oefeningen onderweg. Aan het einde van de wandeling eindigen we met verschillende originele, creatieve en uitdagende beweegvormen.

VV Zwentibold | Allee 9, Limbricht |13.30-16.00 uur

Maandag 3 augustus:
Gezellig samen aan de slag tijdens deze actieve spellenmiddag. Bekende gezelschapspelen worden omgetoverd tot grote beweegactiviteiten. Laat u verrassen!

Hockeyclub Scoop| Eggerweg 6 | 13.30-16.00 uur

Woensdag 5 augustus:
Een goede voorbereiding is het halve werk. Aan de slag met valpreventie, maar ook tips en tricks voor gezonde voeding en een workshop zelfverdediging in dagelijkse situaties.

Verzamelen bij : Laco Glanerbrook | Kummenaedestraat 45, Geleen | 13.30-16.00 uur

Maandag 10 augustus:
Verschillende bekende en minder bekende Oudhollandse spelen gevolgd door een gezellig algemene quiz. Hoe is u algemene kennis en weet u veel van sport, geschiedenis of van de Nederlandse taal? Doe mee en misschien neemt u de prijzen mee naar huis.

Voetbalclub DVO | Dr. Philipsstraat 101, Sittard |13.30-16.00 uur

Woensdag 12 augustus:
Wat weet u over gezondheid, bewegen en een actieve leefstijl? Doe mee met de Gezondheidsquiz! Tegelijk zorgen we voor een gezonde proeverij en een workshop van een of meerdere MBvO beweegactiviteiten.

’t Plenkhoes | Bachstraat 2, Geleen | 13.30-16.00 uur

Maandag 17 augustus:
Voorkomen is beter dan genezen. Neem deel aan deze kennismaking met valpreventie waarin u voordelen en praktische tips met betrekking tot het voorkomen van vallen kunt ervaren. Daarnaast ook een informatief onderdeel over gezonde voeding en de voordelen hiervan.

Voetbalvereniging Woander Forest | Clemensweg 7, Merkelbeek | 13.30-16.00 uur

Woensdag 19 augustus:
Maak kennis met Walking Football of neem deel aan een sfeervolle en muzikale beweegactiviteit, gevolgd door een zomerse voedingsactiviteit. Kortom, een perfecte afsluiting van de zomer!

VV Sittard | Bradleystraat 21, Sittard| 13.30-16.00

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spelregels
Gezien de huidige omstandigheden en de richtlijnen waar we ons allemaal aan moeten houden, hebben we voor dit zomerprogramma enkele spelregeles opgesteld. We vragen u deze bij deelname goed door te nemen en u daar voor, tijdens en na de activiteit ook aan te houden:

- Vanwege de COVID-19 pandemie vinden onze activiteiten voornamelijk buiten plaats.
- Heeft uzelf of andere huisgenoten milde klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging? En/of plotseling verlies van reuk of smaak? Blijf thuis!
- Indien gewenst houdt u tijdens de activiteit 1,5 meter afstand van anderen.
- De activiteiten zijn geschikt voor volwassenen vanaf 55+.
- Er zijn geen kosten verbonden aan de activiteiten.
- Voor alle activiteiten tijdens dit zomerporgramma geldt een maximum van 30 deelnemers. Vol = Vol
- Deelname geschiedt op volgorde van aanmelding.
- Neem altijd een pinpas/kleingeld mee voor een extra kop koffie of andere versnaperingen.
- Neem zelf geschikt(e) (sport)kleding, drinken en (wanneer nodig) eten mee.
- De activiteiten worden begeleid door professionals met een EHBO-diploma van Ecsplore, samen met gecertificeerde partners.
- Bij slecht weer worden, waar mogelijk, buitenactiviteiten verplaatst naar binnen.
- Wijzigingen in programma, locatie en tijden voorbehouden.
- Deelname is geheel op eigen risico.
- De organisatie is niet aansprakelijk voor eventueel letsel of schade.
- Er kunnen foto’s en/of video’s gemaakt worden voor promotionele doeleinden.

Aanmelden

- Aanmelden kan telefonisch via: 046 - 475 72 61 of hier via onze website.
- Wanneer u belt geef dan duidelijk aan dat u wilt aanmelden voor het zomerprogramma 55+ en de activiteit(en) waaraan u wilt deelnemen.
- Laat uw naam en telefoonnummer(s) achter zodat we u altijd kunnen bereiken in geval van wijzigingen of andere mededelingen.
- Bent u na aanmelding toch verhinderd? Afmelden is verplicht en kan via: 046-4757261 of per mail naar inschrijving@ecsplore.nl