Zomerprogramma 50+
dinsdag 21 juni 2022

Zomerprogramma 50+

Het is zomer en dat betekent dat veel gezinnen lekker op vakantie gaan, een paar weekjes naar de zon of het strand maar wat gaat u doen in deze periode? Tijdens de zomermaanden zijn veel buurthuizen gesloten en liggen activiteiten van verenigingen stil. In deze zonnige tijd van het jaar voelen veel volwassen- ouderen zich eenzamer dan tijdens de rest van het jaar en onbewust staat niet iedereen hierbij stil.

Om daar iets aan te doen, organiseert Ecsplore, samen met verschillende partners een zomerprogramma voor volwassen- ouderen.  Tijdens de zomervakantie kunt u elke week samen met anderen, diverse beweeg-, cultuur- en leefstijlactiviteiten bijwonen.  Aan de ene kant om in deze periode in beweging te blijven, om even onder de mensen te zijn, maar ook om gezamenlijk wat te ondernemen. U kiest zelf wanneer en hoe vaak u met ons meedoet. Wie weet wordt een eenmalige activiteit een wekelijks contactmoment tijdens en misschien zelfs ook na de vakantieperiode. Op deze manier brengen we mensen letterlijk in beweging!

Voor wie?
Iedereen vanaf 50 jaar is van harte welkom, of dit nu alleen is of samen met uw vriend, buur of partner, dat maakt het alleen maar gezelliger.

Wat kunt u van het zomerprogramma verwachten?

Bewegen staat centraal, maar er is meer dan alleen sporten. Wekelijks vinden er drie activiteiten plaats in Sittard, Geleen, Born, Stein en/of Beekdaelen: een gericht op bewegen en gezonde leefstijl, een wandeling en een cultuuractiviteit. Denk hierbij aan een spellenmiddag zoals op een camping, workshops van verenigingen, gezondheidsquiz, beweegbingo, schilderen, een wandeling door de geheime tuinen van Sittard en nog veel meer. Dit alles zorgt voor een leuke, gezellige én nuttige tijdsbesteding. Gezellig samen ondernemen in de zomervakantie en u hoeft er niet eens uren voor in de auto of het vliegtuig te zitten, want het is gewoon bij u om de hoek!

Klik op de afbeelding voor het volledige programma en aanmelden!