Week voor de Gezonde Jeugd
donderdag 3 juni 2021

Week voor de Gezonde Jeugd

Van 7 t/m 11 juni vindt de Week voor de Gezonde Jeugd plaats, een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Tijdens deze week vragen JOGG en Ecsplore aandacht voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien. Dit doen we middels de Peuter 4 Daagse voor de allerkleinsten. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd gaan we met een speciale Groentebar on Tour. Samen maken we gezond gewoon! #maakgezondgewoon

Peuter 4 Daagse
Om wandelen te stimuleren doen alle 16 de Zuid-Limburgse gemeenten mee en zullen er in totaal maar liefst 5500 kinderen elke dag 15 minuten lopen. In de Westelijke Mijnstreek (Sittard-Geleen, Stein en Beekdaelen) doen in totaal 40 locaties mee. Op maandag wordt de week in Sittard feestelijk geopend en op vrijdag ook weer ludiek afgesloten in Stein en Beekdaelen.

Groentebar on Tour
Daarnaast rijden we tijdens deze week in onze 'Gezonde TukTuk' kriskras door Sittard-Geleen, Stein en Beekdaelen en brengen we gezonde voeding, sport en bewegen naar je toe. Kinderen kunnen een lekkere en gezonde snack halen bij de Groentebar op diverse locaties.

Fitte en gezonde kinderen
Ecsplore en JOGG zetten zich in voor een gezonde leefstijl bij kinderen. Door voldoende beweging en gezonde voeding zitten kinderen beter in hun vel en hebben ze meer energie. Daar wordt iedereen blij van! Ecsplore en JOGG richten zich hierbij ook steeds meer op de jongste doelgroep, de peuters. Elk kind verdient een gezonde start. Door het zo vroeg mogelijk aanleren van een gezonde leefstijl, wordt de kans op overgewicht op latere leeftijd kleiner. ‘Jong geleerd is oud gedaan!’

JOGG-aanpak
Sinds 2014 is Sittard-Geleen een erkende JOGG-gemeente en de eerste gemeente in Nederland die deze aanpak structureel in haar gezondheidsbeleid heeft opgenomen. Ecsplore en Leerbedrijf SPRINT zetten zich dagelijks in voor het bevorderen en stimuleren van een gezonde leefstijl bij kinderen. In samenwerking met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven, GGD/JGZ en andere zorgverleners streven Ecsplore en SPRINT naar een omgeving waarin gezonde keuzes voor kinderen en jongeren de normaalste zaak van de wereld is.

#maakgezondgewoon