Volksuniversiteit Maasland
woensdag 9 maart 2022

Volksuniversiteit Maasland

𝐄𝐞𝐧 𝐧𝐢𝐞𝐮𝐰𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐕𝐨𝐥𝐤𝐬𝐮𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐞𝐢𝐭 𝐌𝐚𝐚𝐬𝐥𝐚𝐧𝐝
Volksuniversiteit Maasland en MIK & PIW Groep vinden elkaar in een moderne praktijkaanpak.

De gezamenlijke doelstellingen van beide organisaties blijken naadloos op elkaar aan te sluiten. MIK & PIW Groep, een brede organisatie voor Kinderopvang en Sociaal werk is met haar diverse pijlers in het sociaal werk actief in de regio. Zo is het Meer Bewegen voor Ouderen (MbvO) van Ecsplore een reeds jaren beproefd concept. Meer Bewegen voor Ouderen – afgekort MBvO – biedt tal van bewegingsactiviteiten voor mensen vanaf 55 jaar. In de gemeente Sittard-Geleen en Stein zijn al veel 55-plussers in beweging. In samenwerking met verschillende partners worden activiteiten aangeboden, zoals volksdansen, gymnastiek, spel en sport, yoga, ismakogie, pilates, zumba en GALM.

De Volksuniversiteit Maasland (VU) biedt al 60 jaar lang een scala aan cursussen, trainingen en activiteiten voor met name de senioren inwoners van de Westelijke Mijnstreek en omgeving. Deze activiteiten worden aangeboden door een zestigtal freelance docenten aan ruim 1000 cursisten. Dankzij dit veelzijdige aanbod zijn inwoners in staat om mee te doen, te participeren, een netwerk te bouwen en te onderhouden.

Door de coronacrisis heeft de VU de activiteiten noodgedwongen moeten stilleggen. Vanaf januari 2022 hebben Ecsplore en de VU de handen ineen geslagen. Door de krachten te bundelen kan de VU weer een doorstart maken. Dit gebeurt vanaf de tweede verdieping van Basisschool De Duizendpoot aan de Veermanstraat in Geleen. Vanaf week 8 starten de eerste cursussen, zoals diverse taal-, schilder-, yoga-, bridge- en keramiekcursussen. Daarna komen er elke week nieuwe cursussen bij.

Informatie over het cursusaanbod, de kosten en het aanmelden voor een cursus vindt u via onderstaande link.

https://lnkd.in/eQyb9XFk