Met de SuperFIT-rugzak kunnen peuters ook thuis aan de slag met gezond eten en lekker bewegen.
vrijdag 18 december 2020

SuperFIT: nu ook mee naar huis

Met de SuperFIT-aanpak worden peuters gestimuleerd meer te bewegen, minder te zitten, gevarieerde groenten en fruit te eten en geregeld water te drinken. Nieuw is de ‘SuperFIT-rugzak’.

SuperFIT is een brede aanpak gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl bij peuters. Een twee- of driejarige die veel beweegt en gezond eet, heeft een grote kans dat op latere leeftijd ook te doen. Want juist bij peuters zijn smaakvoorkeuren en motoriek volop in ontwikkeling. Sinds kort werken er maar liefst 30 opvanglocaties in de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beekdaelen met deze aanpak.

De SuperFIT-rugzak neem je mee naar huis
Nieuw binnen de aanpak is de ‘SuperFIT-rugzak’, waarmee enkele peuteropvang locaties sinds kort werken. De rugzak is gevuld met SuperFIT-kaarten met beweeg- en voedingsactiviteiten en een dagboek. Na afloop van de opvang gaat de rugzak mee naar huis. Hierdoor kunnen peuters samen met hun ouders ook thuis  aan de slag met een gezonde leefstijl. De reacties van ouders en peuters zijn razend enthousiast.

Nieuwsgierig naar de SuperFit-aanpak?
Recent verscheen een artikel over de SuperFIT aanpak in Mediator, het online magazine van ZonMw. Het artikel lees je hier.