SuperFIT nu ook in Stein van start
vrijdag 19 februari 2021

SuperFIT nu ook in Stein van start

Na het succes in Sittard-Geleen is SuperFIT nu ook gestart bij 7 kinderopvanglocaties van MIK Kinderopvang en Spelenderwijs in de gemeente Stein.

Ecsplore wil samen met de kinderopvang kinderen zo vroeg mogelijk een gezonde leefstijl aanleren. SuperFIT sluit hier naadloos op aan. SuperFIT is een multidisciplinaire aanpak gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar. Van jongs af aan beginnen vergoot de kans op een gezonde leefstijl op latere leeftijd. Dat betekent meer bewegen, minder zitten, meer en verschillende groenten en fruitsoorten eten én water drinken. SuperFIT richt zich op de plekken waar peuters voornamelijk zijn: thuis, de wijk en vooral ook de kinderopvang.

SuperFIT is in de gemeente Stein op 3 december online afgetrapt. Alle betrokken pedagogisch medewerkers hebben digitaal kennisgemaakt met de SuperFIT-aanpak en de thema’s ervan. Na een gezamenlijke brainstorm hebben ze een actieplan gemaakt dat leidt tot het realiseren van de SuperFIT-doelen.

De volgende stap zijn drie workshops voor de pedagogisch medewerkers, over gedrag, voeding en beweging. De eerste workshop over gedrag heeft – online – op 28 januari plaatsgevonden; er is onder andere aandacht besteed aan de rol van de pedagogisch medewerker bij het aanleren van gezonde beweeg- en voedingsgewoontes. De workshops over voeding en bewegen volgen in februari en maart. Zodra het mogelijk is, wordt de coaching van de medewerkers tijdens hun dagelijks werk op locatie weer ingepland.

De kop is eraf. Het delen van ideeën en elkaar inspireren wordt door de pedagogisch medewerkers actief gedaan. Het is een mooie start naar een gezonde(re) omgeving voor peuters in Stein.