SuperFIT de zomer in
vrijdag 22 juli 2022

SuperFIT de zomer in

De zomervakantie is begonnen! Welke avonturen gaan jij en je peuter beleven? Het SuperFIT team heeft leuke voedings- en beweegactiviteiten voor jou op een rijtje gezet om samen met je peuter te doen tijdens de vakantie. 

Voedingsactiviteiten
Ook tijdens de zomervakantie is het leuk om bezig te zijn met gezonde voeding. Hieronder staan enkele makkelijke en lekkere recepten. 

Tijdens het warme weer zin in wat verkoeling? Probeer eens zelf fruitijsjes te maken! Het SuperFIT team heeft dit ook al eens geprobeerd en dit viel erg in de smaak. Het maken is erg makkelijk, SuperFIT coach Rianneke vertelt je hoe zij dit gedaan heeft! 

Een andere leuke voedingsactiviteit is het maken van fruitdiertjes. Fruitdiertjes zien er leuk uit, waardoor de kans groter is dat je peuter meer gaat proeven. Er zijn verschillende opties om te maken, bijvoorbeeld vlinders, schildpadden, egels of een slang. Op internet staan tal van leuke ideeën, wat wordt jou eerste fruitdiertje? 

Smoothies, die doen het over het algemeen erg goed bij peuters. Smoothies zijn makkelijk te maken en het enige wat je hiervoor nodig hebt is groente en/of fruit en wat yoghurt. Ga jij voor een groene smoothie met spinazie of toch een rode smoothie met aardbeien? Gooi er alles in wat je peuter lekker vindt! 

Vindt jouw peuter aardbeien ook zo lekker? Breng dan eens een bezoekje aan het Aardbeienland in Horst. In het aardbeiensprookjesbos, aardbeiendroomwereld en het kabouterdorpje leer je alles over aardbeien. Ook is er genoeg ruimte om te bewegen, kruip bijvoorbeeld door de vele gangetjes, doe de aardbeienpuzzeltocht of klim op een tractor. 

Beweegactiviteiten
Naast voedingsactiviteiten is het SuperFIT team ook opzoek geweest naar beweegactiviteiten. Er zitten activiteiten tussen voor thuis, maar ook leuke uitjes. 

Makkelijke beweegspelletjes voor thuis? Ons SuperFIT team heeft enkele makkelijke spelletjes, waar weinig materiaal voor nodig is verfilmd. Van een springtouw tot viltjes, deze spelletjes kan iedereen! De meeste spelletjes zijn zowel binnen als buiten uit te voeren, wel zo makkelijk in de zomer. 

Zin om erop uit te gaan? Breng eens een bezoekje aan een kinderboerderij en/of moestuin. Hier kun je vaak gratis of tegen een kleine vergoeding naar binnen. Dit is niet alleen leuk voor je peuter, maar hier leert je peuter ook nog eens heel veel van! Misschien mag je peuter wel wat verse groente en fruit proeven, of dieren aaien. Vaak is er ook een speeltuin bij, waar kinderen lekker kunnen ravotten.

Een ander leuk uitje is naar een speeltuin. Er zijn tal van leuke speeltuinen verspreid over Limburg. Hieronder een klein overzicht:

Naast speeltuinen en kinderboerderijen zijn er ook nog tal van andere leuke uitjes: