Jongeren Op Gezond Gewicht werkt aan een gezonde omgeving voor kinderen en jongeren van 0 tot en met 19 jaar.
donderdag 5 november 2020

Sittard-Geleen gaat door met JOGG

Sittard-Geleen is de eerste gemeente in Nederland die voor onbepaalde tijd doorgaat met de JOGG-aanpak en dus langdurig blijft samenwerken.

Jongeren Op Gezond Gewicht is een werknet van gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven die gezamenlijk werken aan een gezonde omgeving voor kinderen en jongeren van 0 tot en met 19 jaar.

Sittard-Geleen sloot zich in 2014 al als één van de eerste gemeenten aan bij JOGG. In Sittard-Geleen is Ecsplore verantwoordelijk voor de uitvoering van de JOGG-aanpak. Hierbij wordt nadrukkelijk de samenwerking gezocht met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven en zorgverleners om zo voor alle kinderen en jongeren een omgeving te creëren waarin de gezonde keuze weer de normaalste zaak van de wereld is.

Langdurige samenwerking
Normaliter wordt een JOGG-overeenkomst aangegaan voor een periode van drie jaar. Na een verlenging in 2017 wordt gemeente Sittard-Geleen nu dus lid voor onbepaalde tijd. JOGG geeft hier mede uitvoering aan door het stimuleren van een gezonde omgeving van het kind. JOGG zet in op meer gezonde sportkantines, meer gezonde scholen en meer bewegen. Op deze manier kunnen we de jeugd in onze regio betere kansen bieden om veilig, gezond en kansrijk op te kunnen groeien. We gaan dus volop door met onze missie 'Samen maken we gezond gewoon!'

Download hier de resultaten van de afgelopen 3 jaar in Sittard-Geleen door Ecsplore in het kader van JOGG.