Dit najaar organiseert Team Jumbo-Visma Academy, in samenwerking met Limburg Cycling, Open Trainingen om jongeren kennis te laten maken met de wielersport.
vrijdag 25 september 2020

Open Trainingen Jumbo Visma Academy

Dit najaar organiseert Team Jumbo-Visma Academy, in samenwerking met Limburg Cycling, Open Trainingen om jongeren kennis te laten maken met de wielersport. 

De trainingen zijn bedoeld voor jongeren tussen de veertien en negentien jaar oud die weinig tot geen ervaring hebben met de wielersport en het leuk vinden om de sport te proberen.

Zonder verplichtingen en op een laagdrempelige manier maken jongeren tijdens de trainingen kennis met de sport. De trainingen vinden plaats op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard.  De Open Trainingen dragen bij aan het algehele doel van Team Jumbo-Visma Academy, namelijk meer jongeren op de fiets krijgen. Wielertrainers van Limburgse wielerverenigingen WCL Bergklimmers verzorgen de Open Trainingen.

Tijdens de Open Trainingen, die voor jongens en meiden apart worden aangeboden, staat de diversiteit van wielrennen centraal. Zo leren de deelnemers de basisvaardigheden van de sport, is er aandacht voor het rijden van bochten en ervaren deelnemers hoe het is om in een groep te fietsen. Daarnaast is er ook aandacht voor voeding en materiaal en staat plezier ten allen tijde voorop.

De Open Trainingen worden gratis aangeboden. Deelnemers die niet in het bezit zijn van wielermateriaal krijgen een racefiets en helm te leen.

Inschrijven is mogelijk via deze link naar de website van Team Jumbo-Visma.