Nieuw platform Vitaalin046.nl helpt bij gezond en vitaal ouder worden
dinsdag 13 september 2022

Nieuw platform Vitaalin046.nl helpt bij gezond en vitaal ouder worden

Wat is vitaal oud worden? Wat kan ik zelf doen om vitaal oud te worden? Wie kan me daarbij helpen? Vragen waarop inwoners van de Westelijke Mijnstreek sinds deze maand op een gebruiksvriendelijke en laagdrempelige manier antwoorden kunnen vinden. Begin september is namelijk het nieuwe online platform Vitaalin046.nl live gegaan.

Vitaalin046.nl is dé plek waar senioren, hun naasten, vrijwilligers én beroepskrachten uit de formele en informele zorg-, welzijns- en gezondheidssector samenkomen, elkaar ontmoeten en verbinden.

Bewustwording creëren
Vitaalin046.nl is een initiatief van het sociaal werk van MIK & PIW Groep. Het beheer en de coördinatie zijn in handen van het Knooppunt Informele Zorg. Doel van het platform is om bewustwording te creëren over het belang van vitaal ouder worden, zodat mensen zelf actie kunnen ondernemen om te werken aan hun vitaliteit en waar nodig de juiste ondersteuning kunnen vinden. Op het platform vinden inwoners van de Westelijke Mijnstreek alle relevante content om hun zelfredzaamheid en participatie te bevorderen en zo hun positieve gezondheid te vergroten. Beroepskrachten kunnen de informatie op het platform gebruiken ter ondersteuning of verwijzing van patiënten of cliënten. Daarnaast draagt het platform bij aan de samenwerking tussen beroepskrachten en tussen beroepskrachten en informele zorgverleners.

Platform van ons allemaal
Hoe meer het platform te bieden heeft, hoe meer mensen Vitaalin046.nl zullen weten te vinden en frequent bezoeken. De basis staat, maar het is de bedoeling dat de content blijft groeien. Voor medewerkers en netwerkpartners van MIK & PIW Groep een uitgelezen kans om hieraan een bijdrage te leveren! Het platform is namelijk van ons allemaal! Vitaalin046.nl biedt een podium om uw werk en/of thema’s met betrekking tot vitaal ouder worden onder de aandacht te brengen. Wilt u uw verhaal vertellen in een blog of vlog, uw activiteiten in het aanbod zichtbaar maken of heeft u ideeën of tips Laat het weten door een e-mail te sturen naar contact@vitaalin046.nl of bel tijdens kantoortijden naar 046-750 84 10.

Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan snel de website Vitaalin046.nl.