Handpop Siem vertelt peuters alles over gezonde voeding en beweging.
dinsdag 22 december 2020

Maak kennis met mascotte Siem

Handpop Siem spreekt heerlijk tot de verbeelding van peuters. Het overbrengen van informatie over bewegen en gezond eten wordt daardoor leuker dan ooit!

Siem wordt binnen de peuteropvang ingezet bij de activiteiten die in relatie staan tot voeding en beweging. Zo vertelt Siem (via de pedagogisch medewerker) over verschillende groenten en fruit, doet hij beweegactiviteiten voor en geeft hij het voorbeeld in het proeven van nieuwe smaken. Tevens zijn er twee mascottepakken gemaakt van Siem die ingezet worden tijdens activiteiten in de wijk en opvang.

De zes poppen, mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Rabobank Zuid-Limburg, zijn onderdeel van project SuperFIT. Dat is een brede aanpak gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl bij jonge kinderen van 2 tot 4 jaar, bij de kinderopvang, thuis en in de wijk. Dat betekent meer bewegen, minder zitten, meer en verschillende groenten- en fruitsoorten eten én water drinken. Daarbij staan plezier en ontdekken centraal.

Om de link te leggen met de thuisomgeving van de kinderen gaat de rugzak van Siem, die gevuld is met SuperFIT-kaarten (voeding en beweeg activiteiten), met peuters mee naar huis. Ouders schrijven vervolgens in een dagboek uit de rugzak, wat ze samen met hun kinderen thuis gedaan hebben. Met deze informatie kunnen we adequaat inspelen op behoeften en kansen. Deze manier van samenwerken is heden een passende oplossing gebleken waarmee we met SuperFIT in contact komen met ouders en peuters om ook thuis ondersteuning te kunnen bieden bij het ontwikkelen van gezonde eet- en beweeg gewoonten.

Elke 6 weken verschijnt er een digitale nieuwsbrief van SuperFIT, waar onder andere zal worden gedeeld wat Siem teweeg brengt binnen de opvang en bij de peuters thuis.

Wil je op de hoogte gehouden worden over ontwikkelingen rondom Siem en SuperFIT? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.