Inspiratiesessie Gezonde Sportomgeving 18 Juli
dinsdag 28 juni 2022

Inspiratiesessie Gezonde Sportomgeving 18 Juli

Meld je aan inspiratiesessie gezonde sportomgeving!
Maak kennis met team fit en kom erachter hoe gezond jouw sportomgeving is en laat je informeren wat de sportpedagoog kan betekenen. 

Leuk! dat je geïnteresseerd bent in de inspiratiesessie gezonde sportomgeving! Op deze avond zijn we te gast bij Steinerbos en zullen we van 19:00 tot 21:00 uur inzoomen op onderstaande twee thema's: 

Direct aanmelden

JOGG-Teamfit helpt jullie om de sportomgeving gezonder te maken. Onze JOGG-Teamfit coach staat voor jullie klaar en geeft kostenloos advies. Meer informatie (zie: www.jogg-teamfit.nl)

Daarnaast maken jullie als vereniging kans op een stimuleringsbijdrage van €500,- bij de Sligro! Zie achterkant voor meer informatie.


1) Sport en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden!
Is het dan eigenlijk niet logisch om je als club in te zetten voor een gezonde (sport)omgeving? Sportclubs spelen immers een bijzondere rol in het stimuleren en activeren van een gezonde leefstijl. Maar hoe ga je hier nou concreet mee aan de slag? Tijdens deze inspiratiesessie wordt er uitgebreid stil gestaan bij het ontwikkelen van een beleid rondom roken, alcohol, eten en drinken. We gaan in op de centrale rol die de sportvereniging speelt als een prettige en gezonde plek, waar kinderen gezond gedrag aanleren, in een rookvrije omgeving.

Aan bod komt:

  1. bewust omgaan met alcohol schenken;
  2. streven naar een rookbeleid en rookvrije omgeving;
  3. stimuleren dat er ook een gezondere keuze mogelijk is qua eten en drinken.

Centraal staat hierbij: Wat vind je als vereniging belangrijk? Hoe pakken we dit aan? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen in de vereniging daar achterstaat en meewerkt?

 

2) De sportpedagoog Simone Willems 

Wat doet zij en wat kan ze voor jullie als vereniging betekenen?

Kinderen met gedragsproblemen, autisme en/of ADHD vinden vaak moeilijk hun draai bij de sportvereniging in de wijk.

Om verenigingen te ondersteunen in de aanpak met kinderen, is er een speciale functionaris werkzaam bij Ecsplore: de sportpedagoog. Samen met de gemeente is het doel om een sportklimaat te creëren waarin de ongelijkheid wordt verkleind en waarin ook kwetsbaren zich positief kunnen ontwikkelen. Dat moet zorgen voor meer sportplezier en minder uitval bij de verenigingen.