Doe aan ledenbinding met de ESPORTZONE
vrijdag 26 februari 2021

Doe aan ledenbinding met de ESPORTZONE

Met de ESPORTZONE biedt Ecsplore sportverenigingen een nieuwe mogelijkheid om aan ledenbinding te doen. Het eerste online evenement is op 9 april.

Of we het nu willen of niet, de jongere generatie groeit op in een online, digitale wereld. Lange tijd was de heersende gedachte dat gamen niet goed voor je is. Gamen zou bedreigend zijn voor het sport- en beweegniveau van de jeugd. Uit onderzoek blijkt echter dat gamen ook voordelen heeft voor de ontwikkeling van jongeren. E-sports kan kinderen en jongeren juist aanzetten tot meer beweging en een actieve leefstijl. Vaak wordt bij diverse games namelijk de link gelegd met sporten en bewegen. Gerichte informatieverstrekking aan kinderen en hun ouders over verantwoord gamegedrag is daarbij natuurlijk ook belangrijk. Daarom is Ecsplore gestart met de ESPORTZONE.

Leden binden via de FIFA 11 vs. 11 competitie
De eerste activiteit binnen de ESPORTZONE is de ‘FIFA 11 vs. 11 competitie’. Veel (jeugd)leden van sportverenigingen gamen geregeld. Sportverenigingen kunnen door middel van e-sports in contact blijven met hun (jeugd)leden. Om de binding met leden te versterken, juist in deze tijden van corona, start Ecsplore in samenwerking met Fortuna Sittard deze competitie. Net als bij een reguliere competitiewedstrijd spelen deelnemende verenigingen op vrijdagavond 9 april een online FIFA-toernooi. Iedere deelnemer speelt via de eigen Playstation vanuit huis mee. Elke deelnemende vereniging vaardigt een team (minimaal 8 spelers, bij voorkeur 11 spelers) en een teamleider of aanvoerder met affiniteit met gamen af.

Gratis deelname
Het online event op vrijdag 9 april start om 18.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. ECV Sports, de e-sports-partner van Fortuna Sittard draagt zorgt voor de (online) organisatie. Deelname aan dit event is gratis voor de verenigingen. Aanmelden kan online tot 2 april via deze link.

ESPORTZONE
Ecsplore biedt nieuwe activiteiten aan via de ESPORTZONE, een initiatief in samenwerking met Partners in Welzijn, Centrum voor Jeugd en Gezin Westelijke Mijnstreek en Fortuna Sittard. ESPORTZONE is ontstaan vanuit de behoefte om meer draagvlak te creëren voor e-sports en zet actief in op de maatschappelijke waarde die e-sports kan bieden. Aangesloten partners organiseren, faciliteren en ondersteunen e-sports-initiatieven in de gemeente Sittard-Geleen. Verenigingen of organisaties die interesse hebben in dit thema, kunnen contact opnemen met Jorg Smeets, verenigingsondersteuner van Ecsplore, per e-mail via jorg.smeets@ecsplore.nl