Vitaliteitsdag Lindenheuvel

Donderdag 13 april 2023 - vanaf 13.00 uur in Wijksteunpunt de Linde in Geleen

Voor wie?
Voor iedereen vanaf 55 jaar of ouder in de gemeente Sittard-Geleen. 

Wat houdt het in?
De Vitaliteitsdagen worden in alle stadsdelen van de gemeente Sittard-Geleen georganiseerd. Deze zijn bedoeld om bewoners van 55 jaar en ouder te laten ontdekken welke mogelijkheden er zijn op het gebied van educatie, cultuur en sport/bewegen in de wijk. Tevens biedt het volwassenen de mogelijkheid om antwoord te krijgen op alle vragen rondom gezondheid en leefbaarheid in de wijk. Wij bieden u graag de mogelijkheid om gezondheidsprofessionals uit uw wijk te ontmoeten.

Daarnaast trachten wij zoveel mogelijk senioren te motiveren actief te (blijven) participeren in de maatschappij door het vinden van bijvoorbeeld nieuwe hobby’s, vrijwilligerswerk of andere zinvolle en dankbare bezigheden.

Hoe ziet het programma eruit?
Wanneer u zich inschrijft voor een Vitaliteitsdag neemt u deel aan het hele programma. Het programma van deze dag bestaat uit twee informatieve sessies, gericht op de thema's financiële redzaamheid en valpreventie, en daarnaast kunt u middels de fitheidstesten ontdekken hoe fit u bent. Hierbij worden o.a. gewicht, knijpkracht, conditie en lenigheid gemeten. 

Benieuwd hoe eerdere deelnemers de dag hebben ervaren? Hieronder enkele reacties: 
- “Ik vond de geboden items goed passen bij de veranderingen die horen bij de leeftijd.”
- “Mooie afwisseling tussen actieve en passieve (lezingen) activiteiten.”
- “Heel mooi initiatief. Hier zouden veel meer mensen aan moeten deelnemen.”

Meer informatie of aanmelden?
Deelname is gratis. Aanmelden wordt op prijs gesteld vanwege de voorbereidingen. Na aanmelding krijgt u gelijk een bevestiging van deelname. Géén bevestiging ontvangen? Controleert u dan uw ongewenste e-mailmap.