Volksuniversiteit Maasland

Lijkt het u leuk om mee te doen aan creatieve, educatieve cursussen zoals Duits, Huidverzorging of Keramiek? Of sluit een sportieve cursus zoals Tai Chi, Meditatie in beweging of de Cultuurhistorische wandelingen beter aan bij uw wensen/behoeften? Vanaf september start het nieuwe programma van Volksuniversiteit Maasland.

Het aanbod is divers met tal van cursussen op het gebied van cultuur, kunst, beweging en taal. Leuke mogelijkheden om nieuwe kennis op te doen, andere mensen te leren kennen, samen bezig te zijn en bij de wereld om u heen betrokken te blijven. De cursussen worden gegeven op diverse locaties in de gemeente Sittard-Geleen. 

Door op een cursus te klikken, vindt u meer informatie. Onder andere over de inhoud, startdatum, kosten en de locatie. Via het inschrijfformulier kunt u zich eenvoudig aanmelden voor één of meerdere cursussen. 

Vakanties en vrije dagen 
Tijdens schoolvakanties en erkende feestdagen worden er geen lessen gegeven. Bij uitval van een les wegens ziekte van een docent wordt de vervallen les in de regel aan het einde van de cursus ingehaald. 

Heeft u vragen over het cursusaanbod? Laat het ons weten. Bel naar 088 - 365 0600 of stuur een e-mail naar volksuniversiteit@ecsplore.nl.

Volwassenenfonds Sport & Cultuur  
Ook volwassenen die rond het bestaansminimum leven, kunnen deelnemen aan het cursusaanbod van Volksuniversiteit Maasland. Dien hiervoor een aanvraag in bij een intermediair in uw gemeente. Meer informatie? Klik dan hier.

Op de agenda

 • Aanbod workshops voor zorginstellingen

  O.a. bloemschikken, wol vilten, geheugentraining, muzikale middagen lees meer
 • Beeldhouwen

  Sjoenk, Geleen - Spiegelzaal lees meer
 • Bridge theoriecursus - gevorderden

  Odasingel 90, Sittard - lokaal B lees meer
 • Cultuurhistorische wandelingen

  Op diverse locaties in de Euregio lees meer
 • Keramiek

  Stadslabs Social Spaces, Geleen lees meer
 • Tai Chi

  Gymzaal Gounodstraat, Geleen lees meer

Contactpersoon