Teamleider Ecsplore

 Ecsplore zoekt een kandidaat voor de functie van:
Teamleider 
36 uur per week

Wij zijn MIK & PIW Groep
Een maatschappelijke organisatie, waar meer dan 950 collega's vanuit 6 verschillende stichtingen elke dag met hart en ziel werken binnen de kinderopvang en sociaal werk. Met als doel: het vergroten van de kanskracht van de samenleving van vandaag en morgen. Ook hebben wij blijvend aandacht voor elkaars persoonlijke en inhoudelijke groei. Onze stichtingen Partners in Welzijn, Ecsplore, Centrum voor Jeugd en Gezin Westelijke Mijnstreek en Knooppunt Informele zorg zijn actief in het sociale domein. We doen dit samen met onze kinderopvangorganisaties MIK Kinderopvang en Spelenderwijs, waar de focus ligt op het bevorderen van een kansrijke start voor alle kinderen.

Waar kom je werken
Ecsplore (www.ecsplore.nl)  staat voor een gezonde, actieve, sociale en vitale samenleving. Ecsplore streeft naar een kwalitatief hoogwaardige ondersteuning van (de samenwerking tussen) verenigingen en andere organisaties en een actieve deelname op sportief, educatief en cultureel vlak voor iedereen van jong tot oud.

MIK & PIW Groep is volop in ontwikkeling, wat vraagt om een wendbare organisatie met continue aandacht voor verandering en ontwikkeling. Als teamleider Ecsplore vervul je hierin een belangrijke rol. Je bent leidinggevende, coach, inspirator en verbinder en draagt zorg voor de ontwikkeling van je teams. Je faciliteert de teams in jouw clusters (peuters, senioren, verenigingsondersteuning en kwetsbare groepen) bij het aanbieden van professionele en betrouwbare diensten in de gemeenten Sittard-Geleen en Stein, Beek en Beekdaelen. 

Wat ga je doen
Als teamleider opereer je op tactisch en operationeel niveau en ressorteer je hiërarchisch onder de manager Sociaal werk. Je maakt deel uit van het middenkader Sociaal Werk evenals de leidinggevenden van Partners in Welzijn, Centrum voor Jeugd en Gezin en het Knooppunt Informele Zorg. Samen met je collega’s uit het Middenkader zorg je voor verbinding  binnen het Sociaal Werk en de samenwerking tussen Sociaal Werk en kinderopvang in de betreffende regio’s.

Naast het leiding geven aan de medewerkers, ben je  ook verantwoordelijk voor de toepassing van het personeels-, financieel- en organisatiebeleid en ben je bevoegd tot het nemen van beslissingen binnen de kaders van het organisatiebeleid en het beschikbare budget.

Als teamleider ben je verantwoordelijk voor:

 • het coachen, motiveren en aansturen van medewerkers;
 • de uitvoering en realisatie van het tactisch- en operationeel beleid;
 • het leveren van input op strategisch niveau;
 • het realiseren van de operationele, beleidsmatige, financiële en personele doelstellingen binnen het team;
 • het waarborgen dat de dienstverlening op korte en lange termijn aansluit bij de ontwikkelingen in het sociale domein;
 • Onderhouden van relevante contacten met ketenpartners en gemeenten/financiers.

Wat vragen wij

Competenties

 • Drukbestendigheid en beschikken over een flexibele en gezonde werkhouding;
 • Klantgerichte en dienstverlenende instelling voor het onderhouden van in- en externe contacten;
 • Enthousiasme en motivatie;
 • Creativiteit en zelfstandigheid;
 • Coachingsvaardigheden en inlevingsvermogen;
 • Een praktische en resultaatgerichte instelling in combinatie met een sterk ontwikkeld organisatievermogen;
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • Je bent proactief, innovatief en ondernemend in het signaleren van lokale ontwikkelingen.

Opleidingseisen

 • HBO werk- en denkniveau aangevuld met kennis van leidinggeven;
 • Vakvolwassen, relevante werkervaring met een duidelijke visie op het gebied van sport, bewegen, gezondheid en cultuur.

Wat bieden wij
Een dienstverband in eerste instantie voor de duur van een jaar met de intentie om het dienstverband om te zetten naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. Je gaat deel uitmaken van een team van enthousiaste en zeer gedreven collega’s. Binnen dit team krijg je volop de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen.

De functie is ingedeeld in schaal 10 van de CAO Sociaal Werk (min. € 3.221 - max

€ 4.830,- bij een 36-urige werkweek), salarispeil december 2021. Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%, een loopbaanbudget (LBB) van 1,5% van je salaris om je individuele inzetbaarheid te vergroten, vitaliteitsuren, 8% vakantiegeld, een vergoeding voor je reiskosten en een tegemoetkoming in de premie ziektekostenverzekering van € 10,- per maand.

Solliciteren
Reageren kan tot 29 augustus aanstaande. Stuur je motivatiebrief en cv naar personeelszaken@mik-piwgroep.nl. Een ontwikkelassessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 9 september 2022.

Meer informatie nodig? Neem dan contact op met Suzan Eerkens, manager sociaal werk MIK & PIW Groep, bereikbaar via 06 – 48 76 39 52 of Suzan.Eerkens@mik-piwgroep.nl